Kräftstjärtar i mango och koriander

Enkel bjudmat

Något litet men naggande gott kan aldrig sitta aldrig fel som en förrätt. Som dessa kräftstjärtar med mango och koriander. Enklare än så här blir det knappast och det är tack vare att denna förrätt varken kräver upphettning eller krångliga förberedelser. Det enda man behöver göra är att blanda ingredienserna i en stor skål och sedan ställa det in i kylen. Lagom till gästerna satt sig till bords lägger man upp förrätten i små glas eller skålar och klickar på creme fraiche. Så lätt!

Förrätt till nyår och midsommar

Denna förrätt passar lika bra året runt eftersom den inte innehåller några säsongsbetonade råvaror. Vi har bland annat serverat den till nyårsafton, bjudit på den en varm sommardag – och förstås som en liten aptitretare till kräftskivan. Jag gillar att den är uppfriskande och serverar den gärna före en huvudrätt av kött eftersom man då får man en varierad middag. Ska man ha buffé kan man också ställa fram dessa små skålar och låta gästerna ta själva.

Kräftstjärtar med mango och koriander

För: 4 personer

Kräftstjärtar i mango och koriander

1 burk kräftstjärtar i lake
1 avocado
1 mango
10 cm gurka
1/2 kruka koriander
1/2 lime
2 msk sweet chilisås
svartpeppar
4 msk creme fraiche

1. Slå av laken från kräftstjärtarna och blanda ihop med tärnad avocado, mango och gurka.

2. Pressa över limesaft och sweetchilisås. Strimla koriandern och blanda i. Vänd ihop allt och ställ svalt. Servera i små skålar med en liten klick creme fraiche och en kvist koriander på toppen.

Rekommenderat vin till: Kung Fu Girl Riesling (2690) 125:-


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.