Kräftstjärtar med avocado, lime och dill

Aptitretare till nyår, midsommar och kräftskiva

Idag är jag på väg ner till Göteborg för att besöka Bloggforum. Bloggforum är en tillställning där 100 bloggare har blivit inbjudna att lyssna på talare, mingla, äta god mat och bo på det nya fräscha Clarion Post. Just nu sitter jag på Arlanda, troligtvis med en massa andra bloggare, och väntar på att få gå ombord på planet.

Resan började precis på det viset jag hade fasat för, nämligen med att jag spillde kaffe på mitt enda vita linne. Detta hände redan på stationen på Arlanda Express – jag hade alltså inte ens hunnit lämna centrala Stockholm! För att rädda situationen fick det bli ett akutbesök till damernas för att tvätta bort det. Jag hann inte mer än lasta in mitt pick och pack på toaletten förrän jag insåg att det inte fanns något vatten så länge tåget stod på stationen (åtminstone verkade det så eftersom kranen strejkade och envist vägrade släppa ifrån sig en enda ynkans droppe).

Nöden har dock ingen lag, så efter en titt ned i toalettstolen, som för övrigt såg blänkande vit och rengjord ut, fick det bli en tvätt med tvål och toavatten. Fläckarna verkar vara borta och nu är jag uppfräschad med Eau de Toalett – bokstavligt talat.

Laga enkelt till fördrinken

Resan började även lite nervöst eftersom jag troligtvis har packat alldeles för tungt. För en gångs skull är inte resväskan sprickfärdig (vilket också gjorde mig nervös eftersom jag troligtvis då har glömt något), men just maxgränsen på 10 kilo gjorde mig lite nervös. Som tur var så vägde de inte bagaget, utan det var bara att strutta rakt in till säkerhetskontrollen (efter den obligatoriska snygg-hårfärg-kommentaren från kontrollanten).

Så nu sitter jag här och väntar på att allt spännande ska börja. Under tiden får ni ett härligt tips på plockmat. Vi åt det här under Valborgshelgen och korkade upp en flaska bubbel till den.

» Här hittar du fler recept på goda aptitretare

Kräftstjärtar med avocado, lime och dill

16 stycken

Kräftstjärtsstrutar med avocado och lime

2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 tsk skånsk senap
1 tsk sambal oelek
1 knippe dill
1/2 röd lök
1 burk kräftstjärtar i lake
salt, peppar
3 avocado
1 lime
1 paket minitortillabröd
tandpetare

1. Rör ihop creme fraiche med pressad vitlök, skånsk senap, sambal oelek och klippt dill. Finstrimla rödlöken och vänd ner den. Smaka av med salt och peppar.

2. Häll av laken från kräftstjärtarna och tärna avocadon.

3. Halvera tortillabröden till halvmånar. Klicka ut röran och toppa med avocadotärningar och kräftstjärtar. Riv limeskal över och rulla sedan ihop till en strut. Fäst ihop med tandpetare.

Rekommenderat vin till: Rotari Rosé (nr 7701) 99:-

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.