Jag har inte förrän nyligen börjat att äta curry. Doften på curry hade en tendens att få mig att tänka på svettiga karlar ifrån Medelhavet, men jag antar att man vänjer sig vid allt :) Även svettiga karlar ifrån Medelhavet… Nu senast duttade jag till och med lite på min pizza. Sambon glodde storögt och undrade om jag hade fått fnatt. I alla fall var jag tvungen att testa att laga lite mat med curry, så det fick bli denna underbart krämiga currykycklingen. Fantastiskt god! Säger hon som inte gillade curry…

Till ca 6-8 personer:

1 kg kycklingfilé
1 gul lök
1 dl vatten
1 msk sambal oelek
4 vitlöksklyftor
2 morötter
10 cm zucchini
10 små skogschampinjoner
10 cm purjolök
1/2 röd paprika
2 msk kapris
2 msk hackad, inglagd gurka
5 dl lätt creme fraiche
2 msk torr vermouth
salt, pepper, röd curry, gul curry

1. Genomstek kycklingen med kryddor.

2. Blanda ihop vatten och sambal oelek och häll ner i pannan. Pressa i vitlök och ha ner hackad gul lök.

3. Halvera morötterna och skär i stora bitar. Strimla purjolök, paprika och dela champinjonerna. Ha ner i pannan låt puttra i ett par minuter.

4. Hacka kapris och inlagd gurka och rör ner. Krydda ordentligt och häll i crème fraîche och vermouth.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.