Krämig currypanna med falukorv och blomkål

Enkel vardagsmat med falukorv

Detta recept på krämig currypanna med falukorv och blomkål började lite som en stroganoff. Det var ursprungligen det jag hade tänkt laga, men blev sugen på något mer än en vanlig korvstroganoff. Därför hade jag även i gul curry. Tillsammans med den gröna paprikan och blomkålen blir det lite mer som en indisk-inspirerad panna.

Servera med ris eller pasta till

Denna currypanna är enkel att göra och kräver inte särskilt många ingredienser. Jag tar hälften röd paprika och hälften grön, men man kan så klart bara ta en sort om man tycker det blir för bökigt. Jag serverar pannan med ris till, men det är även gott med pasta till. Exempelvis tagliatelle. Till vardagsmiddagen passar denna maträtt väldigt bra att svänga ihop. Vi är bara två i hushållet så då blir den perfekt som rester dagarna efter – eller som lunch. Det är också då man kan variera tillbehören mellan ris och pasta de olika dagarna.

» Här hittar du fler goda recept med falukorv

Krämig currypanna med falukorv och blomkål

Krämig currypanna med falukorv och blomkål

För: 6 personer

800g falukorv
1 stor gul lök
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
300g blomkål
5 dl grädde
3 dl mjölk
0,5 dl tomatpuré
1 msk gul curry
salt, peppar

Tillbehör:

4 dl ris

  • Skiva falukorven och skär skivorna till stavar. Grovhacka den gula löken. Kärna ur och strimla paprikorna. Skär blomkålen till munsbitar.
  • Smält smör i en stekpanna och ha ner falukorven. Stek på ganska hög värme så den knappt börjar få färg, ha sedan i löken och dra ner temperaturen på pannan till medelvärme. Stek tills löken börjat mjukna, ha sedan i paprika och blomkål. Stek under omrörning tills blomkål och paprika mjuknat.
  • Rör i grädde, mjölk, tomatpuré och curry. Låt allt puttra ihop cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ha gärna i lite chiliflakes om du gillar het mat. Servera med kokt ris.

Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.