God och krämig pasta med lax

Så var man tillbaka på jobbet och tycker att man skulle behöva lite extra ledigt. Känner du igen dig? Jag säger alltid inför långhelger och ledigheter att jag ska ta det lugnt och ladda batterierna, andå har jag svårt att ställa ifrån mig datorn och står alltid och trixar i köket tills jag är helt utmattad. Är det inte lustigt?

Den här bloggen är, som tydligen många inte vet, min fritidssyssla. Trots det tar den upp all min lediga tid. Den är min baby, och jag vill att ni som besöker den ska ha kul och intressant läsning eller ett inspirerande recept – varje dag. Då går det tid. Förutom att hitta på nya recept och göra research blir det att springa på olika träffar och events. Dessutom bloggar jag som bekant på Foodmonitor varje fredag.

Bloggforum

I helgen anordnar Trendenser och Milk det spännande eventet Bloggforum. 100 bloggare har blivit speciellt inbjudna att komma ner till Göteborg, gå på eventet och bo på hotell. Eftersom jag är en av dem bär det alltså ner till Göteborg i helgen. Flyget är bokat och jag är supertaggad! Jag har länge velat höra Blondinbella prata, och eftersom hon är en av talarna så det ska bli lite extra kul.

Enkelt och gott pastarecept till middag

Som du kan förstå så har veckorna inte tillräckligt med tid för att man ska hinna med allt man vill. Då kommer här ett snabblagat, men ack så gott, recept på en krämig pastarätt med lax.

Fisk, bacon och primörer i stekpannanKrämig currypasta med lax, sparris och bacon

Krämig currypasta med lax, sparris och bacon

För: 4 personer

Krämig currypasta med lax, sparris och bacon

4 msk pinjenötter
1 paket bacon
3 styckfrysta laxfiléer
1 tsk citronsaft
1/2 knippe grön sparis
1 salladslök
300g platt spaghetti
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
2 dl grädde
125g cocktailtomater
40g rucola
salt, peppar, curry, oregano

1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

2. Stek bacon och lax tillsammans. Pressa lite citronsaft över laxen och krydda med salt och peppar. Dela sparrisen till mindre bitar. När baconet närstan är genomstekt, ha ner strimlad salladslök och sparris i pannan. Stek några minuter till löken mjuknat. Strimla därefter upp baconet och dela laxen till mindre bitar.

3. Koka pastan. Häll av vattnet och pressa sedan i vitlök och ha ner olivolja och grädde. Halvera cocktailtomaterna och vänd ner dessa samt rucola och resten av innehållet från stekpannan. Smaka av med kryddor och servera med parmesan.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.