Krämig falukorvspanna med halloumi och kikärtor

God och mättande vardagsmat

Falukorv är en smidig ingrediens att ha hemma i kylen, det tycker i alla fall jag. Av falukorv kan man nämligen göra en massa goda rätter som passar som vardagsmat. Jag har alltid tyckt att falukorv är en typisk ingrediens till vardagsmat, men det tycker jag å andra sidan att i stort sett all korv är.

Vi fryser ofta in falukorven så den ska hålla längre. På så vis har man alltid en falukorv att plocka fram när man blir sugen på en god korv-rätt. Korven kan man åtminstone låta ligga i tre månader utan att den ändrar smak. Efter det kan vissa toner ifrån fettet bli mer framträdande.

Panna med falukorv

En krämig falukorvspanna med halloumi och kikärtor svänger jag gärna ihop i veckan. Denna panna påminner lite om en kovstroganoff, men här samsas korven även med halloumi och kikärtor för ännu mer mättnadskänsla, textur och smak. Jag brukar servera denna rätt med ris till och gärna en enkel sallad med tomat, gurka och romansallad. Man kan så klart även servera kokt potatis till. Pasta har lite samma textur som halloumi, så den skulle jag nog skippa just denna gång.

» Här hittar du fler goda vardagsrecept

Krämig falukorvspanna med halloumi och kikärtor

Krämig falukorvspanna med halloumi och kikärtor

För: 4 personer

1 stor gul lök
250g halloumi
400g falukorv
1 röd paprika
1 dl tomatpuré
3 msk dijonsenap
4-5 dl vispgrädde
salt, peppar
1 tetra/burk kokta kikärtor (à 400g)

  • Grovhacka löken och stek den på medeltemperatur i en stekpanna. Kärna ur och strimla paprikan och ha ner den på slutet så den får mjukna med löken några minuter. Ös över i en skål.
  • Skär korven till strimlor och stek den så den får yta. Ös över i en skål.
  • Skär halloumin till stänger och stek den i en riktigt varm stekpanna så den får yta runt om. Sänk temperaturen och ös tillbaka löken, paprikan och korven. Klicka i tomatpuré, dijonsenap och slå på grädden. Smaka av med malen svartpeppar och eventuellt salt om det behövs – tänk på att halloumi är rätt salt.
  • Ha ner sköljda kikärtor och låt det värmas någon minut. Servera med kokt ris.
Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.