Krämig penne rigate med fläskfilé, blandsvamp och rucola

Gott enkelt och perfekt att svänga ihop när som helst. Hemma äter vi för det mesta inga vita spannmål, men eftersom pasta är något av det bästa jag vet blir det ibland en riktigt krämig och god pasta emellanåt. Den här med penne är enkelt att göra. Riv lite parmesanost och svartpeppar över så passar den perfekt både en vardag som en helg.

Vill du ha den smalare är det bara att byta ut vispgrädden mot en lättare variant. Kör du hela racet kan du lika gärna slå till på vinet som rekommenderas underst. Det är ett av mina favoriter just nu och går varmt under helgerna.

Krämig pasta med fläskfilé, blandsvamp och rucola

För: 4 personer

4 vitlöksklyftor
1 gul lök
600g fläskfilé
1 dl vitt vin
1 msk äppelcidervinäger
1 dl blandsvamp
1 dl svarta kalamataoliver
5 dl vispgrädde
70g rucola
250g plommoncocktailtomater
salt, peppar, oregano

500g penne rigare
parmesanost

1. Koka pastan i saltat vatten. Häll sedan av vattnet.

2. Hacka vitlök och gul lök. Ansa fläskfilén och dela till mindre bitar. Hetta upp en panna med smör och ha ner gul- och vitlök samt fläskfilén. Fräs upp tillsammans med vinäger och vin. Ha ner blandsvampen och stek till all vätska reducerats.

3. Krydda och häll ner grädde. Låt det hela koka ihop under någon minut och ha sedan ner allt i pastan. Vänd ner rucola, halverade plommoncocktailtomater samt oliver. Servera med nymalen svartpeppar och riven parmesanost.

Rekommenderat vin till pasta: Castelforte Ripasso (nr 5352) 84:-

Krämig penne rigate med fläskfilé, blandsvamp och rucola

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.