Krämig kycklingpasta med mangold och soltorkade tomater

Enkelt och snabblagat

Emellanåt vill man svänga ihop något enkelt till middag. Denna pasta är verkligen superenkel att göra. Detta recept på krämig kycklingpasta med mangold och soltorkade tomater var faktiskt ett av de första recepten jag lagade när vi hade köpt vårt landställe. Vi hade knappt möbler eller husgeråd, men ändå gick det att svänga ihop något gott med några få ingredienser.

Kyckling har vi alltid i kylen, lök, soltorkade tomater och pasta i skafferiet. En grädde har vi också alltid i kylen, eller frysen, om den passerat bäst före. Just denna gång hade jag mangold liggandes i kylen, men självklart kan man ta spenat, rucola, svart- eller grönkål – eller varför inte svinmålla?

Ta hjälp av frysen för att minska svinnet

Jag lagar denna rätt i en stekpanna. När kyckling, mangold och lök är stekt har man i soltorkade tomater, grädde och kryddor. Sedan är det bara att koka pastan och blanda med såsen. Så smidigt och perfekt skafferimat. Och förstås frysmat.

Som jag nämnde går grädde utmärkt att frysa och ha i grytor, soppor och såser. Alltså i mat där den värms upp så att den kan koka ihop igen. Den kan nämligen bli lite grynig, så jag skulle nog inte ge mig på att vispa den och servera kall till exempelvis en dessert. Då är det bättre att använda färsk. Mangold, spenat och andra bladgrönsaker går ju också utmärkt att frysa. Det är bara att hacka dem och frysa in i portionspåsar. På så vis slipper man svinn och har tillgång till grönt när som helst då andan faller på.

» Här hittar du fler lättlagade och snabba recept

Krämig kycklingpasta med mangold och soltorkade tomater

Krämig kycklingpasta med mangold och soltorkade tomater

För: 4 personer

3 kycklingfiléer
100g mangold
1 gul lök
8 bitar soltorkade tomater
4 dl vispgrädde
salt, peppar, persillade
400g spagetti

  • Tina kycklingfiléerna om de är frysta och skär till strimlor på längden. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Salta och peppra.
  • Strimla mangolden och hacka löken. Strössla ut runt om kycklingen och stek tills det mjuknat.
  • Slå på grädden och strössla ut strimlade soltorkade tomater. Krydda och låt allt puttra ihop cirka 4-5 minuter. Servera med kokt spagetti.
Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.