Krämig lövbiffspanna med champinjoner, senap och paprika

Godaste pannan med lövbiff

Den här rätten är bara så god! Jag älskar verkligen både rätten och hur enkelheten i hur lätt den är att laga. Detta recept på krämig lövbiffspanna med champinjoner, senap och paprika också är billig mat. Passa på att köpa ett stort paket lövbiff när det är extrapris. Paketera om det i påsar med färre skivor och frys in. Några av dem använder du till denna smarriga panna. Denna panna kan också förberedas. Jag gör helt enkelt både pannan och riset i förväg och värmer det sedan i micron. Smidigt och perfekt när man vill ha god och enkel husman. Eller varför inte som en god helgrätt?

Denna middagsrätt innehåller inte särskilt många ingredienser – jag tar lövbiff som jag strimlar, gul lök, paprikasallad, inlagda champinjoner, vitlök och grädde. Utöver det är resten av ingredienserna olika smaksättare. Jag har i både vanlig senap och dijonsenap för smakens skull, men vill man bara ta det ena eller det andra går det också bra. Ska man bara välja en sort rekommenderar jag dijonsenap som har mest smak.

Strimla lövbiffen så den inte blir seg

Det är viktigt att strimla lövbiffen rätt. Om man inte skär den tvärs över fibrerna finns det stor risk att köttet blir segt. Kolla i vilken riktning och skär remsorna tvärs över. Ofta går fibrerna tvärs över lövbiffsskivorna. Då är det bäst att först halvera skivorna på längden så de blir hälften så långa och sedan strimla dem tvärs över fibrerna.

Om du inte hört talas om paprikasallad så är det röd strimlad paprika som inlagd. Jag tycker det är riktigt smidigt att ha några burkar i skafferiet så man alltid kan ha tillgång till paprika. Det är så klart inte som färsk paprika, men det är perfekt att ha i grytor och rätter där den tillagas. Då märks det ingen skillnad. Paprikasalladen kan bytas mot en färsk röd paprika. Vill du minska antalet ingredienser går det att ta bort persiljan och enbart ta dijonsenap istället för att blanda de två sorterna.

» Här hittar du fler goda husmansrecept

Krämig lövbiffspanna med champinjoner, senap och paprika

Krämig lövbiffspanna med champinjoner, senap och paprika

För: 4 personer

2 burkar hela champinjoner (à 290g)
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
400g lövbiff
smör att steka i
1 dl paprikasallad
3 msk hackad persilja
4 dl vispgrädde
2 tsk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
1,5 msk dijonsenap
1 msk vanlig senap
1 tsk torkad timjan

Tillbehör:

4 dl ris

  • Häll av vattnet från champinjonerna är skär de stora till kvartar och de mindre till halvor. Hacka löken och finhacka vitlöken. Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor – var noga med att skära tvärs över fiberriktningen, annars kan köttet bli segt.
  • Smält en klick smör och lägg i champinjonerna. Stek på lite högre temperatur i någon minut under omrörning. Dra ner till medeltemperatur och lägg i löken. Stek tills löken mjuknat och svampen fått lite yta. Lägg över allt i en skål.
  • Lägg i en klick smör i stekpannan och stek lövbiffen på medeltemperatur tills den gått från röd till brun. Lägg tillbaka champinjoner och lök. Strö över den finhackade vitlöken samt paprikasallad och persilja.
  • Stek en minut och slå sedan på grädden. Rör i soja, tomatpuré, senap och strö över timjan. Låt allt puttra ihop i några minuter. Servera med kokt ris.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.