Krämig panna med fläsk, halloumi och grönkål

Den här våren har vädret verkligen varit ombytligt. I ena sekunden är det snö och regn och i nästa skiner solen. Typiskt aprilväder och inte alls ovanligt. Dock har jag fått lite höstvibbar, ni vet, när det känns som det är på väg att bli höst. Dock tycker jag inte att det gör så mycket, för jag vet ju att våren är på väg.

Middagtips till veckan

När det är ruggigt ute passar det kanske inte lika bra med lätta vårrätter av fisk, skaldjur och grillat. Åtminstone inte än. Då vill jag har något som hamnar någonstans däremellan. Den här goda pannan kom till när vi hade kylskåpstömning hemma. Jag var sugen på något salt och tyckte att oliver, halloumi och solrosfrön kändes passande. Dessutom hade vi ett knippe grönkål liggandes vilket var perfekt då det både adderar färg, vitaminer och smak.

Enkel vardagsmat

Det här är en sån där typisk vardagsrätt som både är mättande, krämig och god. Den är också enkel att göra. De flesta brukar äta halloumi som den är – det vill säga stekt eller grillad. Det tycker jag nästan är lite synd då halloumi passar i så mycket annat. Testa exempelvis halloumigratäng med dijonsenap och honung, eller som i den här goda pannan. Vill du ha den här rätten helt glutenfri byter du bulgurn mot quinoa eller ris.

» Fler recept på enkel vardagsmat

Krämig panna med fläskkotlett, halloumi och grönkål

För: 4 personer

Krämig panna med fläsk, halloumi och grönkål

600g fläskkött, ex benfri kotlett
200g halloumi
150g grönkål

1 rödlök
10 bitar soltorkade tomater
1,5 dl gröna oliver
1 burk crème fraiche med örter
2 dl lätt créme fraiche
salt, peppar, vitlökspulver

4 portioner bulgur
1 burk kidneybönor
100g frysta sojabönor
1 dl solrosfrön

1. Skiva och stek köttet. Genomstek det inte helt eftersom det ska värmas igen, då blir det torrt. Skär upp köttet till mindre bitar. Skär halloumin i skivor och stek dessa. Tärna upp.

2. Hacka grönkål och rödlök. Stek i smör i en stekpanna till grönkålen mjuknat. Ha ner kött och halloumi. Strimla soltorkade tomater och ha ner dessa samt, gröna oliver, crème fraiche med örter och creme fraiche. Låt allt puttra ihop på svag värme under cirka 5 minuter.

3. Koka bulgurn i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet och blanda bulgur med sköljda kidneybönor,tinade sojabönor och solrosfrön. Servera till den krämiga pannan.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.