Krämig pasta med biff och champinjoner i gräddsås

Snabb och lyxig pasta

Krämig pasta med biff och champinjoner i gräddsås är enkel middagsmat som passar fint att laga vilken dag i veckan som helst. Denna goding är en snabb och lyxig pasta med vitlök och dijonsenap i såsen. Vilken pastasort man vill ha väljer man själv, men jag valde gnocchi eftersom de blir som små skålar såsen kan hamna i.

Nu till hösten är skogen full av svamp, så varför inte variera champinjonerna med nyplockad svamp? För att få en god och lite syrligare smak på såsen valde jag syrad grädde, men självklart kan man byta mot vanlig grädde om man föredrar det. Se dock till att ta riktig grädde och inte något utspätt blask.

Pasta med grädde och biff

Pasta med grädde måste ändå vara något av det godaste som finns. Med grädde i pastan blir det hela väldigt enkelt samt att det inte krävs särskilt många ingredienser. Proteinet i pastan utgörs av ryggbiff, men det går lika bra med oxfilé, fläskfilé eller något annat kött man tycker om. Vill man ha pastan vegetarisk skippar man köttet helt och hållet.

» Här hittar du fler goda pastarecept

Krämig pasta med biff och champinjoner i gräddsås

För: 4 personer

Krämig pasta med biff och champinjoner i gräddsås

1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 stor burk champinjoner
300g ryggbiff
10 soltorkade tomater
3 dl grädde (gärna syrad grädde)
2 dl mjölk
1 tsk dijonsenap
salt, peppar
1/2 kruka timjan
400g gnocchi
1,5 dl frysta ärtor

1. Hacka gul lök och låt den mjukna på medelvärme. När den blivit genomskinlig, pressa ner vitlöken. Halvera champinjonerna om de är stora. Öka värmen och ha ner champinjonerna i stekpannan. Strimla ryggbiffen och ha ner i pannan. Stek så köttet får yta.

2. Strimla soltorkade tomater och ha ner i stekpannan. Slå på grädde och mjölk och klicka i dijonsenap. Låt allt puttra ihop under cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och färsk timjan.

3. Koka gnocchin i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet och vänd ner pastan i såsen. Tina ärtorna och ha ner dem på slutet. Servera med timjan på toppen samt extra nymalen svartpeppar.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.