Krämig pasta med rostas och getost

Enkel vardagsmat

Krämig pasta med oxfilé och getost är en av mina favoriter i snabblagad pastaväg. Ibland är man så hungrig att man bara måste slänga ihop något snabbt. Ni vet, magen vrålar, kanske ungarna likaså. Man har slut på energi och kanske ont om tid. Känner du igen dig? Ja, vi har alla varit där någon gång och då sitter det fint med en snabblagad rätt som går enkelt att svänga ihop. Oxfilén kan man så klart byta mot den typ av kött man föredrar, exempelvis fläskfilé eller lamm.

Snabblagad och enkel pasta

Den här rätten går superfort och innehåller få ingredienser. Hur smidigt är inte det när man har ont om tid men ändå vill ha en riktigt god pastarätt? Själv kom jag på den då vi hade ätit kött dagen innan och behövde göra något av resterna. Krämig och god blir den tack vare creme fraichen, vilken också adderar en härlig syrlighet och fräschör. Kanongott och enkelt!

Krämig pasta med oxfilé och getost

För: 4 personer

Krämig pasta med rostas och getost

6 dl pastaskruvar
3 vitlöksklyftor
400g oxfilé eller rostas
200g President skalfri getost
2 dl creme fraiche
1 msk torr vermouth
70g rucola
salt, peppar, chiliflagor, oregano

1. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Häll av vattnet från pastan och klicka sedan i creme fraiche och getost. Häll på en skvätt med vermouth och rör ihop.

2. Fräs upp pressad vitlök i en stekpanna. Skär rostasen i munsbitar och stek dessa med vitlöken. Blanda ner i pastan.

3. Skölj rucola och riv ner i mindre bitar i pastan. Krydda och rör om.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.