Krämig potatissallad med rädisor, dill och kapris

Enkel och god potatissallad

För min del börjar det nu bli dags att dra upp potatisarna i odlingslanden. Många sätter potatis tidigt för att ha till midsommar. För egen del låter jag potatisen ligga i jorden till sensommaren och börjar då skörda till allehanda sensommarrätter. Än så länge har jag bara en odlingslåda i pallkrage-storlek som jag odlar potatis i men nästa år ska jag bygga långa, lite större odlingslådor så jag kan ha med rotsaker.

Att odla är kul, och förstås lite jobbigt, men det ger sån härlig utdelning när det är dags att börja skörda. I år har jag 27 odlingslådor, så till detta recept på krämig potatissallad med rädisor, dill och kapris kommer både rädisor, dill, libbsticka och potatis ifrån de egna odlingarna. Självklart måste du inte odla själv för att göra detta recept – det går lika bra att traska iväg till butiken eller marknaden och handla.

Perfekt tillbehör till grillat

Denna sallad är krämig och god. Den är dessutom enkel att göra. Jag gillar maträtter som knappt behöver tillagas. Till denna kokar man bara potatisen och blandar med de övriga ingredienserna. Har man potatis över från en tidigare middag är det perfekt att svänga ihop en potatissallad av. Den är också perfekt att göra i förväg, på morgonen eller dagen innan funkar fint. Förvara den i kylen och plocka fram när det är dags att äta.

På midsommar äter vi nästan alltid potatissallad till kvällens grillade köttbit – det är tradition. Denna potatissallad passar således att laga redan på våren, till midsommaraftonen, till sommarkvällarna och ändå in på sensommaren. Ta gärna med den ut på picknicken i en låda. Servera till grillat kött, fisk, fågel eller vego.

» Här hittar du fler recept på goda potatissallader

Krämig potatissallad med rädisor, dill och kapris

Krämig potatissallad med rädisor, dill och kapris

För: 4 personer som tillbehör

1 kg fast potatis eller färskpotatis
1 rödlök
10 rädisor
1 knippe dill
1 knippe libbsticka
4 dl crème fraiche
0,75 dl kapris
salt, svartpeppar

  • Skala och skär potatisen till lagom munsbitar. Koka i saltat vatten tills den mjuknat, cirka 10–12 minuter. Slå av vattnet.
  • Finhacka rödlöken och skiva rädisorna. Hacka dill och libbsticka.
  • Blanda allt i en skål tillsammans med crème fraiche och kapris. Smaka av med salt och peppar.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.