Tunnbrödssnurror med lax, färskost, pepparrot och äpple

Enkla aptitretare med lax

Aptitretare som är enkla att göra är det bästa som finns. Kan man dessutom göra dem i förväg är det ännu bättre. De här fina rullarna är fyllda med färskost, lax, pepparrot och äpple. De passar utmärkt till påsk och nyår, såväl som till sommarfesten eller glöggminglet. Byter du ut laxen mot hackade kräftstjärtar passar de också fint att bjuda på vid kräftskivan.

Jag tycker de är alldeles utmärkta just till nyåsaftonen att servera till det första bubblet eller fördrinken när gästerna kommer. Tips på mousserande vin som passar utmärkt till dessa tunnbrödssnurror med lax, färskost, pepparrot och äpple hittar du under receptet.

Mingelmat som kan förberedas

Senast jag bjöd på dessa rullar försvann de i en rasande fart. Jag fick också beröm över hur goda de var. Snittar att mumsa på till fördrinken eller glöggen behöver alltså inte vara svårare att göra än så här. Lägg ut tunnbrödet, fördela ut innehållet och rulla ihop. Klart! Får man inte tag i krasse kan man även dekorera med lite klippt dill eller gräslök.

Tips!

Tänk på att tunnbröd blir mjukt när det kommer i kontakt med fukt. Se därför till att inte göra snittarna för långt innan. Ett par timmar funkar fint, men helst inte en dag innan. Förvara snittarna torrt i kylen fram till servering.

» Fler goda recept på snittar hittar du här

Tunnbrödssnurror med lax, färskost, pepparrot och äpple

Ca 20 stycken

Krämiga laxrullar med pepparrot och äpple

2 msk riven pepparrot
1/2 rött äpple
100g färskost
2 skivor tunnbröd
200g rökt lax
1/2 ask smörgåskrasse
salt, peppar

1. Riv pepparrot och äpple på ett rivjärn. Rör ihop med färskost och kryddor.

2. Lägg ut tunnbröden och bred på cremen. Fördela ut laxen ovanpå och avsluta med att klippa krasse ovanpå.

3. Rulla ihop, tryck ihop och lägg svalt. Skiva upp till ca 1 cm breda skivor innan servering.

Rekommenderat vin till festsnittarna:
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut (7688) 119:-

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.