Hemmagjorda vitlöksbröd

Krämiga vitlöksbröd som man kan göra själv

De godaste vitlöksbröden jag någonsin har ätit var när jag var liten och vi var på Mallorca. Jag kommer ihåg hur vi hamnade på något litet hak i ett vägskäl. Mamma beställde in vitlöksbröd – och de var gudomliga! Krämiga med en rund och god vitlökssmak. Jag har försökt att efterapa dem ett par gånger, och dessa är definitivt så nära man kan komma.

Spaghetti BologneseAntingen kan man använda minibaguetter och låta gästerna får en var. Eller så kan man ta en vanlig lång baguette som man skär upp. Här finns ännu en variant på rustika vitlöksbröd som är lite enklare att göra – även om dessa i receptet nedan också är rätt lätta.

Tips på pastarätter

Vad ska man servera dem till? De självklara valen är förstås vegetarisk lasagne, krämig pasta med oxfilé och getost eller en enkel Spaghetti Bolognese.

» Tryter inspirationen? Ännu fler recept på goda pastarätter hittar du här.

Hemmagjorda vitlöksbröd

För: 4 personer
Tid: 40 minuter
Temperatur: 225°

Krämiga vitlöksbröd

1 tsk smör
3 vitlöksklyftor
125g naturell philadelphiaost
125g mozzarella
1 helbaguette / 8 minibaguetter
salt, peppar, persillade

1. Smält smör i en kastrull. Pressa i vitlöken och låt den fräsa upp under cirka 30 sekunder.

2. Mixa eller hacka mozzarellan väl. Blanda ihop med vitlöken, philadelphia och kryddor.

3. Skär två långa skåror i baguetten som en kil, från kant till kant. Plocka ur kilen och fyll brödet med oströran. Hetta upp ugnen till 225°C och låt baguetten vara inne 10-15 minuter.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.