Krispig sallad med vitkål och sockerärtor

Denna sallad är lite som en pizzasallad då basen består av vitkål. Sockerärtorna gör den krispig och god.

Krispig sallad med vitkål och sockerärtor

Krispig sallad med vitkål och sockerärtor

För: 4 personer som tillbehör

2 dl rivet vitkål
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk olivolja
salt, peppar, vilökspulver, italiensk salladskrydda
2 dl isbergssallad
10 cm gurka
8 sockerärtor

  • Riv vitkålen tunt med en osthyvel. Lägg i en bunke och häll på vinäger, olja och kryddor. Låt stå i cirka 30 minuter eller längre.
  • Strimla isbergssalladen och skär gurkan i smala stavar på längden. Strimla sockerärtorna tunt på längden. Blanda med vitkålssalladen och servera

Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.