Krispig sallad med rädisor och äpple

Gör en enkel sallad för många

Sallad är ett underskattat komplement till middagen. Så fort man säger sallad kommer många att tänka på trött gammal isbergssallad med gurka och tomat. Och nej, det är ju inte särskilt stimulerande för smaklökarna. Tänk om och gör något nytt! Som en krispig sallad med rädisor och äpple.

Sallad till grillat och kött

Den här krispiga salladen har söta inslag tack vare äpplet vilket gör särskilt god till både fläskkött, grillad eller stekt fisk samt kyckling. Ett stort plus är att den går snabbt att laga och är enkel att ta med ut om man ska på picknick eller ut med båten. Servera på hösten med rostad pumpa, till en långlagad stek eller till hamburgare. På hösten tryter ibland också idéerna kring vad man ska göra med äpplena, då kan man gott ha i ett extra äpple om man så vill. Den här blir lite som en coleslaw, och ju längre den står, desto godare blir den. Ska man bjuda flera personer på denna – exempelvis vid en buffé, då är det bara att dubbla mängden ingredienser och att ha i lite mer vitkål.

» Förutom tipsen nedan hittar du fler picknickrecept här

Krispig sallad med rädisor och äpple

För: 4 personer

9 tillbehör att ta med ut på picknicken

1 rött äpple
3 dl hackad vitkål
1 strut rädisor (100g)
2 morötter
2 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
1 msk äppelcidervinäger
salt, peppar, vitlökspulver

1. Tärna äpple, hacka vitkål och skiva rädisorna. (Behåll gärna blasten när du skivar rädisorna så blir det lättare att skära då man har något att hålla i). Skala morötterna och riv på stora hålen på ett rivjärn.

2. Blanda crème fraîche med vinäger, kryddor och majonäs. Blanda med råkosten och låt det stå svalt någon timme innan servering.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.