Krustader med creme fraiche, tryffelsvamp och rödlök

Enkla aptitretare

Ibland är något riktigt enkelt perfekt att bjuda på. Denna Valbog kör jag en favorit i repris och svänger ihop dessa krustader med creme fraiche, tryffelsvamp och rödlök. De är verkligen enkla att göra vilket beror på att inget behöver lagas.

Jag gillar mat som kan förberedas. När inte det går är det ännu smidigare när sakerna redan är klara. Till dessa krustader behöver man bara finhacka lite lök. Sedan är det bara att klicka på creme fraiche och färdig svampröra. Toppa med rödlöken, några drag på svartpepparkvarnen och en dillkvist överst som dekoration. Krustaderna är förstås också färdiga, men istället för de gamla vanliga krustaderna vi brukar köpa, som bara är son en tunn kopp, kör jag dessa gång lite roligare krustader. Dessa krustader är lite tjockare och ser mer ut som en tulpan.

Perfekt till valborg, studentfesten och nyår

Ingredienserna till dessa krustader är såna som håller länge och som jag alltid har hemma. Har man ingen svampröra kan man så klart göra den själv. Då tar man bara färska champinjoner som man hackar och steker i en stekpanna med lite finhackad gul lök och matfett. När svampen är stekt mixar man den och smakar av med tryffelolja, salt och peppar.

Självklart passar inte bara dessa goda aptitretare till valborg. Varför inte svänga ihop till studentfesten, till nyår eller till halloweenfesten? De ärtrots allt perfekta att bjuda på till en fördrink, ett glas bubbel eller en öl när gästerna kommer.

» Här hittar du fler recept på goda aptitretare

Krustader med creme fraiche, tryffelsvamp och rödlök

Krustader med creme fraiche, tryffelsvamp och rödlök

12 krustader

12 krustader
12 tsk creme fraiche
6-9 tsk Crème av svamp med tryffel
1/4 liten rödlök
svartpeppar
1 kvist färsk dill

  • Rada upp krustaderna och klicka i en liten klick creme fraiche i varje krustad – ungefär en tesked.
  • Klicka på svampröran – ungefär 0,5-0,75 tsk per krustad.
  • Finhacka rödlök och strössla över. Dra över några drag med svartpepparkvarnen och dekorera med en liten dillkvist på varje krustad.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.