Krustader med fetaostcreme, mynta och fikon

Krustader med smak av julen

Krustader känns för mig lite 80-tal. Jag ser framför mig pastelliga smycken, kantiga bilar, billigt bubbel… och så krustader. Det var i alla fall inte förrän ganska nyligen som jag åt krustader igen –och det är ju faktiskt himla gott. vem bryr sig att krustader känns 80-tal när något så gottm enkelt och mångsidigt passar precis lika bra på 2000-talet?

Madeleine Landley Enkla aptitretare som kan förberedas

Dessa superenkla krustader med fetaostcreme, mynta och fikon passar att bjuda på med ett glas bubbel näste gästerna minglar, eller att ställa fram på ett snyggt fat till buffén. Att de går fort att göra – och kan förberedas gör inte saken sämre. Se dock till att lägga i fyllningen precis innan det är dags att äta dem, annars blir krustaderna degiga och sega.

Självklart kan man fylla sina krustader med vad man vill och dekorera med något kul på toppen. Just dessa serverar jag gärna till glöggminglet eftersom fikon hör julen till, men vad sjutton, är det fest så är det fest – servera dem precis när du känner för.

Vill du förresten ha ett tips? Ringla gärna lite honung över så blir det ännu smarrigare – framför allt om du fått tag i fikon som inte är helt mogna.

» Här hittar du fler goda recept till glöggminglet

Krustader med fetaostcreme, mynta och fikon

24 stycken (för 8 personer)

Krustader med fetaostcreme, mynta och fikon

200 fetaost
2 dl creme fraiche
1 kruka mynta
1 förpackning små krustader
2 färska fikon
1 msk svarta sesamfrön
salt, peppar

1. Smula ner fetaosten i en skål och rör ihop med creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.

2. Rada upp krustaderna och klicka i röran. Tänk på att göra detta precis innan de ska ätas eftersom krustaderna blir mjuka fort.

3. Tvätta fikonen. Dela varje fikon till klyftor. Toppa varje krustad med lite svarta sesamfrön, en fikonklyfta och ett myntablad.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.