Kryddig bönröra

Sås till kyckling och grillat kött

Kryddig bönröra är en riktig favorit hemma hos oss. Den är perfekt att servera i kombination med andra såser, exempelvis sval myntasås eller en tzatziki. Den passar bra att ha till grillat kött eller kyckling med amerikanskt stuk. Den gör sig också bra till tacos och som pastasås med lite tugg. Ska man göra den som pastasås till fyra personer behöver man dock dubbla mängden.

Enkel tomat- och böndipp

Om man mosar bönorna eller kör allt i en mixer får man en utmärkt böndipp att doppa nachochips i. Tänk vilken användbar sås! Ett gott tips är att servera med grillad majskolv, rostade potatihalvor med getost och mandelflarn samt en krämig kålsallad och helgrillad karré penslad med nektarin och lime.

Kryddig bönröra

Kryddig bönröra

För: 4 personer

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tetra blandade bönor (400g)
1 tetra passerade tomater
1 dl vatten
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk liquid smoke
1 nypa chipotlepulver
salt, peppar

1. Hacka gul lök och vitlök och låt det mjukna i smör i en kastrull (välj mjölkfritt smör eller olja för veganskt).

2. När löken blivit genomskinlig, ha ner bönor, passerade tomater och vatten. Krydda, rör om och lägg ett lock på glänt. Dra ner temperaturen och låt det puttra ihop under cirka 30 minuter. Låt svalna när bönröran blivit lite chunky.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.