Kryddig korv med ugnsrostade rotsaker och remouladsås

Mat till picknick och sportlov

Snabblagad vardagsmat behöver inte vara tråkig. Länsa kylen på grönsaker och servera till ett par kryddiga korvar. Det är hur enkelt som helst! Den här enkla vardagsrätten är både färgglad och lätt att göra. Gör man extra mycket av grönsakerna kan man förvara i kylen och servera till en ny rätt dagen efter. Smidigt! Ska man ut på picknick eller sportlov är den här maten också bra. Fixa grönsakerna i förväg och ta med i en låda. Korvarna grillas på plats.

Enkel vardagsmat med korv

Det är inte alltid lätt att få tag i gul zucchini, då kan man byta den mot en till grön zucchini. Har man andra rotsaker hemma är det bara att byta mot dessa och helt enkelt ta vad man har. Jag är riktigt förtjust i de kryddiga korvarna från Coops egna sortiment. När de lanserades förra sommaren fanns flera olika smaker som var riktigt bra. Vem vet, de kanske kommer igen till sommaren. I övrigt är jag riktigt förtjust i Coop grillkorv med ost och bacon och Salsiccia med timjan och citron.

Hemmagjord remouladsås

Till kryddig korv med ugnsrostade rotsaker och remouladsås gjorde jag en hemmagjord remouladsås. Det är också väldigt enkelt, men förstås inte lika enkelt som att köpa färdig. Dock vet man vad man får i sig, slipper onödiga tillsatser, dåliga fetter och konserveringsmedel. Jag använde vildgurka från Sevan, men man kan också använda helt vanlig inlagd gurka. Vill man göra det enklare kan man istället vara blanda creme fraiche med persillade och använda som sås.

Kryddig korv med ugnsrostade rotsaker och remouladsås

För: 4 personer

Kryddig korv med ugnsrostade rotsaker och remouladsås

Ugnsrostade rotsaker:

1 gul zucchini
1 grön zucchini
4 morötter
1 gul paprika
1 röd lök
4 stora rödbetor
8 vitlöksklyftor
salt, peppar, oregano

Hemmagjord remouladsås:

5 vildgurkor (el 1,5 dl smörgåsgurka)
1/2 gul lök
0,5 dl majonnäs
2 dl créme fraiche
1 tsk skånsk senap
salt, peppar, oregano
paprikapulver

Övrigt:

2 paket kryddig korv
tomatpuré

1. Skär gul och grön zucchini till skivor och sedan kvartar. Skiva upp morötter, tärna paprika och lök. Skala rödbetorna och skär till skivor och sedan kvartar. Varva allt i en ugnsplåt med kant eller ett bleck. Fördela ut vitlöksklyftor med skalet kvar. Krydda ett varv och rosta rotsakerna i 225°C i cirka 25 minuter.

2. Hacka gurka och finhacka en halv lök. Blanda med majonnäs, creme fraiche, senap och smaka av med kryddor.

3. Stek korven och servera med rotsaker, remouladsås och en klick tomatpuré.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.