Kryddiga jul-chokladbollar med kanel och glögg

Chokladbollar med julsmak

Pimpa de klassiska chokladbollarna med goda smaker. Dessa kryddiga jul-chokladbollar med kanel och glögg är härligt smakrika och passar fint att både baka och äta till jul. Jag är inte överdrivet förtjust i att baka, men till jul trollar jag gärna fram både kavel och pepparkaksformar.

Vi har en trevlig tradition hemma hos oss där mina föräldrar kommer över och vi tillsammans bakar pepparkakor, lussekatter och provar alla de olika glöggsorter jag gärna gör varje jul. Glöggrecepten hittar du här.

Enkelt julgodis

Chokladbollar gillar jag att baka eftersom det är så himla enkelt. Det krävs inte särskilt många ingredienser. Man behöver heller inte hålla på och jäsa och knåda. Perfekt! Denna variant har fått smak av kanel, glögg och en hint av kardemumma. Välj gärna en alkoholfri glögg om ungarna ska äta chokladbollarna. Vill du ha chokladbollarna glutenfria väljer du säker havre från Semper.

» Fler recept på kakor och julgodis hittar du här

Kryddiga jul-chokladbollar med kanel och glögg

Cirka 40 stycken

Kryddiga jul-chokladbollar med kanel och glögg

100g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kardemumma
3 msk starkvinsglögg
3 dl havregryn

Till garnering:

1-2 dl riven kokos

1. Smält smöret i en kastrull och rör i socker, vaniljsocker, kakao, kanel, malen kardemumma och glögg. Blanda ihop allt och rör sedan i havregrynen. Ställ blandningen i kylskåpet cirka en timme.

2. Rulla smeten till bollar – gärna med latexhandskar på så minde fastnar på händerna. Häll upp riven kokos i en skål och rulla bollarna i den så det täcker runt om. Enklast är att lägga ner några stycken chokladbollar i skålen och skaka runt dem i en snurrande rörelse, som en centrifug.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.