Snabblagat och enkelt
Jag gillar mat som går snabbt att laga och som inte kräver en massa krusiduller. Eftersom jag jobbar hemma har jag oftast middagen klar när sambon kommer hem. Vi äter alltså ganska tidigt och den ligger vi som två döda sillar i soffan.
Dessa kryddiga korvspett med ananas och rustik potatissallad här går snabbt att laga och kan antingen lagas i stekpanna eller på grill. Är det picknick-dags går det här lika bra att laga innan och ta med eller bara grilla på med en picknick-grill. Spetten gör jag med färsk ananas, men man kan lika gärna ta inlagda ananasringar som man skär till. Tillsammans med den rustika potatissalladen som smaksätts med curry blir det en riktigt härlig kombination till den kryddiga korven och den söta ananasen.
Servera det till buffén
Ett tips är att servera denna maträtt till buffén. Då gör det bara mer av det hela, lägger upp spetten på ett fint fat och låter folk ta av potatissalladen som du lägger upp i en snygg skål. Smidigt va?
» Här hittar du fler enkla recept
Kryddiga korvspett med ananas och rustik potatissallad
Rustik potatissallad med curry:
1 kg potatis
3 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs
1 msk skånsk senap
salt, peppar, vitlökspulver
1 msk gul curry
50g sockerärtor
4 msk kapris
1/2 ask smörgåskrasse
Sallad:
1 morot
70g babymangold eller annan småbladssallad
2 avokado
Korvspett med ananas:
1/2 ananas
600g kryddig korv (ex. salciccia)
träspett
- Dela potatisarna till mindre bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Rör ihop creme fraiche, majonnäs och skånsk senap. Smaka av med salt, peppar, vitlökspulver och curry. Blanda såsen med längd-strimlade sockerärtor, den kokta potatisen samt kapris. Avsluta med att klippa smörgåskrasse över.
- Skär moroten till tunna skal med en potatisskalare. Vänd ihop med mangold och tärnad avocado. Servera gärna med en skvätt vinäger.
- Varva ananasbitar och korv på grillspett. Grilla spetten eller stek dem i en grillpanna.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.