Kryddiga korvspett med ananas och rustik potatissallad

Snabblagad Sommarmat

Jag gillar mat som går snabbt att laga och som inte kräver en massa krusiduller. Eftersom jag jobbar hemma har jag för det mesta middagen klar när sambon kommer hem. Den här går snabbt att laga och kan antingen lagas i stekpanna eller på grill. Är det picknick-dags går det här lika bra att laga innan och ta med eller bara grilla på med en picknick-grill.

Kryddiga korvspett med ananas och rustik potatissalladKryddiga korvspett med ananas och rustik potatissallad

För: 4 personer

Rustik potatissallad:
1 kg potatis
3 dl creme fraiche
0,5 dl majonäs
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk sambal oelek
1 msk skånsk senap
1 vitlöksklyfta
50g sockerärtor
4 msk kapris
1/2 ask smörgåskrasse
1 msk gul curry
salt, peppar

Sallad:
1 morot
70g röd babymangold
2 avocado

Spett:
1/2 ananas
600g kryddig korv (ex. salciccia)
träspett

1. Dela potatisarna till mindre bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Rör ihop creme fraiche, majonäs, vinäger med sambal oelek och skånsk senap. Pressa i vitlök och smaka av med kryddor. Blanda ihop med strimlade sockerärtor, potatisen samt kapris. Avsluta med att klippa smörgåskrasse över.

2. Skär moroten till tunna skal med en potatisskalare. Vänd ihop mangoldsallad och tärnad avocado. Servera med en skvätt vinäger.

3. Varva ananasbitar och korv på grillspett. Grilla eller stek i grillpanna.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.