Härliga lammracks till påsk

Fontana utlyste nyligen en tävling där man kunde skicka in receptbidrag som eventuellt kunde komma med i deras grillbroschyr som ska finnas i butikerna i sommar. Jag hade två bidrag, dels detta, men även Feta- och baconlindad lax med mangomojo, rostade rotsaker och pepparrotscreme. Båda är supergoda, passar bra på grillern och sitter som en smäck en varm sommardag.

Recept med lamm

Lammracks är sedan några år en favorit hos mig. Jag tycker att de blir så snygga när man lägger upp dem och dessutom är lamm galet gott. För några år sedan hade jag inte ens testat lamm och höll istället bara med om uttalandet om att lamm smakade kofta. Visserligen har efter det jag ätit en riktig kofta på restaurang, men den promillen kan jag leva med. Med bra kryddor och bra hantering av köttet så blir lamm underbart!

» Fler recept med lamm hittar du här

Jordgubbsallad

Lammracks

Kryddiga lammracks med fetacreme och jordgubbssallad

För: 4-6 personer

Kryddiga lammracks med feta- och myntacreme och jordgubbssallad

Jordgubbssallad:

1 dl solrosfrön
250g miniplommontomater
100g rucola
1 rödlök
200g jordgubbar
1 dl kalamataoliver
1 burk kidneybönor
2 msk balsamvinäger

Fetacreme med mynta:

125g fetaost
2 msk hackad, färsk mynta
1,5 dl creme fraiche (34%)
salt, peppar

Lammracks:

4 vitlöksklyftor
4 msk hickorysås
1 msk balsamvinäger
1 msk limesaft
1 tsk limeskal
salt, peppar, timjan
750g lammracks

1. Rosta solrosfröna i en het panna med lite olja och salt. Då solrosfröna börjar knäppa är de klara. Blanda ihop miniplommontomater och rucola med tunt skivad rödlök, klyftade jordgubbar, kalamataoliver och sköljda kidneybönor. Avsluta med att ringla balsamvinäger över.

2. Smula fetaost och blanda ihop med hackad mynta och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar och ställ sedan kallt.

3. Hacka vitlök och blanda ihop med hickorysås, balsamvinäger, saft och skal ifrån lime samt kryddor. Skölj lammracksen och pensla sedan dessa med marinaden. Låt ligga minst en timme med marinad på innan de grillas. Kontrollera gärna innertemperaturen på lammracksen med en termometer, vid cirka 60°C är de klara.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.