Kryddig korv med röd coleslaw och palsternackschips

Recept på röd coleslaw

Korv är så himla smidigt att laga – de är ju redan klara och behöver bara läggas på grillen eller i stekpannan. Nyligen blev jag sugen på att göra röd coleslaw. Jag fullkomligt älskar coleslaw, så vid det här laget har det blivit alla möjliga varianter. Vill du kanske uppdatera din egen variant så hittar du alla mina varianter på coleslaw här.

Ett annorlunda recept som smakar ljuvligt

Den här rätten har en god kombination av salt, sött, syrligt och kryddigt. Dessutom har den en skön mix av knaprigt, mjukt och krispigt. Det blir helt enkelt en annorlunda vardagsrätt som kan förvåna vem som helst.

Kryddig korv med röd coleslaw och palsternackschips

För: 4 personer

Kryddiga korvar med rödcoleslaw, basilikamarinerade jordgubbar och fetatoppade palsternackschips

Basilikamarinerade jordgubbar:

1/4 kruka färsk basilika
250g jordgubbar
1 msk olivolja
1 tsk citronsaft

Röd coleslaw:

200g riven rödkål
0,5 dl majonäs
2 dl creme fraiche
salt, peppar,oregano, vitlökspulver, lökpulver

Palsternackschips:

2 tjocka palsternackor
2 dl olivolja
200g fetaost
salt

600g kryddig korv

1. Dela jordgubbarna till mindre bitar. Strimla upp basilikan och blanda ihop med citronsaft, olivolja och socker. Lägg ner jordgubbarna och låt marinera någon timme.

2. Hyvla rödkålet med en osthyvel och lägg upp i ett durkslag. Koka upp en kastrull med vatten och lägg durkslaget över ångan i ca 5 minuter så att kålet får mjukna. Krama ur överflödig vätska ur kålet och blanda ihop med majonäs, creme fraiche och kryddor.

3. Gnugga palsternackorna och skär sedan i tunna skivor. Ringla upp olivolja i en ugnsfast form så att det blir ett täckande lager på några millimeter. Fördela ut palsternacksskivorna och vänd runt så att de får olja på båda sidorna. Salta och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter i ca 250°. Håll ett öga så att det inte bränns. De ska bara börja bli lite lockiga, inte brända.

4. Stek korven, gärna i grillpanna, till den fått fin färg. Häll upp chipsen på ett papper och låt rinna av. Smula sedan fetaost över.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.