Kyckling-kebabspett med couscous

Recept med kyckling

Tidigare snubblade jag över Kronfågels minut-kyckling med Caesar-smak. Jag har alltid föredragit naturela produkter som man kan krydda själv. Men ibland har man inte tillgång till en stor kryddhylla eller stort kök. Något jag också vet att är att min passion för mat inte delas av alla. Då är det bra att svänga ihop något enkelt till middag.

Efter lite rotande i skåpen insåg jag att vi hade en ask med couscous ståendes. Då vi sällan äter couscous nu för tiden var det dags att ta tillvara på den innan den började bli för gammal och smaka skåp. Kasta mat är något jag hatar att göra, så i de fall jag inte ger bort dem till grannen får man göra en insats själv.

Snabblagad vardagsmat

Minut-kycklingen bestämde jag mig för att trä upp på spett, typ som kebab. Dessa penslade jag med flytande honung och kryddade lite extr med peppar. Det hela kombinerades med en härligt smakrik couscous fylld med russin och bönor. Det hela visade sig bli en riktigt smaskig vardagsrätt som gick enkelt att laga. Jodå, Kyckling-kebabspett med couscous blir det garanterat igen, särskilt om vi ska ut på picknick eller bara vill svänga ihop något snabblagat.

Får man inte tag i minut-kyckling kan man lika gärna använda kycklingfilé som man tillagar och sedan skär till mindre bitar och trär upp på spetten. Dock går det förstås inte lika fort som med minut-kycklingen.

» Fler goda kycklingrecept hittar du här

Kyckling-kebabspett med couscous

För: 4 personer

Kyckling-kebabspett med couscous

Ugnsrostade tomater:

8 mindre plommonkvisttomater

Russin- och grönsakscouscous:

1 morot
5 dl vatten
1 msk grönsaksbuljong
2,5 dl couscous
1 dl russin
1/2 tetra svarta bönor
1/2 tetra kikärtor
2 salladslökar
salt, peppar

Wasabi- och sesamyoghurt:

2 dl turkisk yoghurt
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk lökpulver
1 tsk Wasabi & Sesame
salt

Kyckling-kebabspett:

2 paket Minut-kyckling med Caesar-smak
träspett
1 msk honung
svartpeppar

1. Lägg plommontomaterna i en ugnsform med kvisten kvar. Ställ in i 225C° och baka i cirka 20 minuter. Tag ut och låt svalna.

2. Tärna moroten smått. Koka upp vatten med grönsaksbuljong. När vattnet kokat upp häll i couscous och morot och dra kastrullen från värmen. Låt svälla under lock i 20 minuter. När vattnet försvunnit in i couscousen, blanda ner russin, sköljda svarta bönor och kikärtor samt strimlad salladslök. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanda yoghurt med vitlökspulver, lökpulver, Wasabi & Sesame och salt.

4. Skär kycklingskivorna till kvadratiska bitar och trä upp dem på träspetten. Stek spetten i smör och pensla under stekningen med honung och dra över svartpeppar.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.