Recept på Kyckling i Crock Pot

Det är lustigt. Mamma har (nästan) alltid rätt. I fredags var vi hemma hos mina föräldrar och firade min och min systers födelsedagar. Det blev förstås god mat och spännande paket. Bland annat fick jag något som jag den senaste tiden har gått och längtat efter, nämligen en rök. Ja, vissa går och längtar efter barn, själv går jag och längtar efter en rök. Supernördigt, eller hur?

I alla fall var ett fönster öppet i vardagsrummet. Jag tyckte att det var svalt och skönt och satte mig där, varpå mamma säger ”sitt inte där, då får du nackspärr”. Tsss, vem har fått nackspärr av ett litet fönster? … Och nu sitter jag här – med nackspärr.

Enkelt och lättlagat – maten sköter sig själv

Efter mitt förra inlägg om Crock Pot (som både blev lägre och mer ingående än jag först hade planerat) har jag fått väldigt mycket positiv respons. Jag hade ingen aning om att så många funderade på att investera i en. Det som var mest förvånande var att de som jag minst hade gissat skulle vara intresserade, var de som var mest positiva. Själv är jag jättenöjd. Maten blir mör och god, och den sköter sig själv – perfekt!

Ananaskyckling i Crock Pot

Snart är det dags för påsk och då ska hela familjen ut till landet och bara ha det mysigt. Med till landet åker både Crock Poten och Abu-röken. Mina föräldrar ska introduceras i Crock Potens underbara värld, och röken ska testköras för att se hur mycket rök den faktiskt släpper ut. Min plan är att sedan köra den hemma under spisfläkten. Folk påstår åtminstone att det ska gå – så det återstår att se.

Här kommer i alla fall mitt första Crock Pot-recept. Larvigt enkelt och så gott att man nästan tittar i kors. Dessutom passar det väl bra med kyckling så här runt påsk?

» Fler påskrecept hittar du här

Kyckling med ananas i Crock Pot

För: 4 personer
Temperatur: ➀
Tid: 5-6 timmar

Ananaskyckling i Crock Pot

Ananaskyckling:
1 kg kycklingfiléer
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 stor burk ananasringar (ca 550g)
salt, peppar, oregano

Stomp:
4 stora potatisar
350g blomkål
1 dl creme fraiche (34%)
salt, peppar

Grönsaker:
1 knippe sparris
100g cocktailtomater
10 cm gurka
1 kruka sallad

1. Ansa kycklingfiléerna. Hetta upp en stekpanna med smör samt pressad vitlök och bryn kycklingfiléerna ca 2 minuter per sida tillsammans med kryddor.

2. Dela varje gul lök till stora klyftor och stek dessa lite snabbt i smör.

3. Fördela ut ananasringarna i botten av Crock Poten. Lägg ut kycklingfiléerna och löken ovanpå. Häll på ananasspadet över och fördela sedan ut de sista ananasringarna ovanpå. Krydda och låt sedan stå på lägsta värmen i minst 3 timmar men gärna uppåt ca 6 timmar.

4. Koka blomkål och skalad potatis. När de mjuknat, slå av vattnet och mosa alltihop med en potatismosare. Blanda ned creme fraiche och smaka av med kryddor. Servera med kycklingen, lättkokt sparris (5 min i saltat vatten) och sallad.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.