Snabbt och enkelt

Efter ett tungt träningspass är det bra att ladda upp både med protein och kolhydrater. Denna couscoussallad med kyckling, salami och getost går verkligen snabbt att både äta och att laga. Kycklingen steker man med citronsaft och vitlök. Sedan har man ner skivade rädisor och strimlas chilisalami i pannan. Till det hela kokar man couscous som man rör ihop med getost och creme fraiche – man kan också bara servera såsen som ett tillbehör vid sidan av. Komplettera med kokt broccoli och machésallad. Vips så har man en enkel vardagsrätt till efter träning eller en tung arbetsdag.

» Här hittar du fler recept med kyckling

Couscoussallad med kyckling, salami och getost

För: 4 personer

4 kycklingbröstfiléer
2 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
1 strut rädisor
8 skivor chilisalami

2 dl couscous
100g skivad, färsk getost
1 dl creme fraiche
salt, peppar
salt, pepper, curry
250g broccoli
70g machésallad

  • Dela kycklingen till mindre bitar och stek tillsammans med citronsaft, vitlök och kryddor. Skiva rädisorna tunt och strimla salamin. Strössla ut runt kycklingen i pannan mot slutet av stektiden.
  • Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen. Smält getost i en kastrull och rör ihop med creme fraiche. Blanda couscousen i en skål med getosten och kryddor.

    Skär broccolin till mindre träd. Skär bort den träiga delen på stammen och skiva resten stammen. Sjud broccolin i saltat vatten i cirka 4-5 minuter. Slå av vattnet. Lägg upp couscousröran, broccoli och det stekta på tallriken och dekorera med machésallad.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.