Lättlagade Kycklingbiffar
Kycklingbiffar har kommit att bli en riktig favorit för min del. Tidigare malde jag kycklingköttet i vår köttkvarn, men eftersom kycklingkött är så poröst i konsistensen blir det faktiskt ännu bättre när man finhackar köttet för hand. När man kör med kvarn blir biffarna lite väl sladdriga, så det positiva är förstås att kycklingbiffar med quinoa och fräsch limesås kan lagas även om man inte har en köttkvarn. Självklart kan man också köpa färdig kycklingfärs som man bara blandar med resten av ingredienserna. Dock blir det billigare att köpa kycklingfiléer.
Majsredning och majsstärkelse
Dessa kycklingbiffar är enkla att göra och kräver ett fåtal ingredienser. Helt glutenfria blir de eftersom de blandas med majsmjöl. Majsmjöl är ett gult mjöl som males av majskorn, till skillnad från majsstärkelse som är vitt och just en stärkelse från majskornet. Majsstärkelse känner många till som Maizena. Stärkelsen används mest som bindmedel i såser och liknande medan själva mjölet oftast används vid bakning. Till dessa kan man använda båda, dock tycker jag att majsmjölet har lite mer smak och inte blir lika geléartat, därför valde jag mjöl i denna.
Servera gärna denna rätt med quinoasalladen. Den är ett bra alternativ för den som äter Gi eller bara vill få i sig nyttigheter, fibrer och mineraler. Man kan förstås även servera dem med kokt potatis, potatismos eller ris, om man vill hålla det lite enklare. Under receptet hittar du också ett passande vintips till kycklingbiffarna.
» Fler goda recept med kyckling hittar du här
Kycklingbiffar med quinoa och fräsch limesås
Kycklingbiffar:
800g kycklingfiléer eller 700g kycklingfärs
3 ägg
3 msk majssmjöl
färsk gräslök och timjan
salt, peppar, oregano
Limesås:
1 lime
2 dl creme fraiche
salt
Italiensk sallad med
belugalinser och quinoa:
2 dl quinoa
3 dl belugalinser
250g broccoli
3 morötter
8 soltorkade tomater
1 dl kalamataoliver
1 dl mandel
1 tetra blandade bönor
2 msk vit balsamico
några stänk tryffelolja
3 msk extra virgin olivolja
salt, peppar
1. Finhacka kycklingfiléerna och blanda med ägg, majsstärkelse, örter och kryddor. Hetta upp smör i en stekpanna och klicka i kycklingsmet om cirka 1 deciliter per biff. Forma till biffar och stek dem gyllene på båda sidor.
2. Rör ihop skal från en lime tillsammans med creme fraiche och en nypa salt.
3. Koka quinoa och linser var för sig enligt anvisningarna på förpackningarna. Dela broccolin till mindre träd och skär morötterna till korta stavar. Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka grönsakerna i cirka 4 minuter. Strimla soltorkade tomater och blanda med quinoa, linser, de kokta grönsakerna och mandel. Skölj bönorna och blanda ner i salladen. Smaka av med balsamico, olja och kryddor.
Rekommenderat vin till: Robertson Pinot Noir (nr 75260)

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.