Kycklingfiléer i ugn med majs och paprika

Enkel kyckling i ugn

Dessa kycklingfiléer i ugn med majs och paprika är en god och enkel middagsrätt. Det är sällan jag gör så här lättlagad mat, men ibland är det väldigt skönt att bara lägga allt i en form och ställa in i ugnen. Sedan kompletterar man med det tillbehör man vill ha. Jag serverar krossad potatis till denna kyckling så att potatisen verkligen kan duga upp den goda såsen.

Vill man vara helt säker på att kycklingen är klar sticker man in en stektermometer i den tjockaste delen på den största kycklingfilén. När termometern har kommit upp i 70 grader är de klara. Eftersom kött fortsätter att stiga efter att man tagit ut det ur ugnen kan man avbryta någon grad tidigare. Förutom att kycklingen ska vara klar är det också viktigt att grädden får tid i ugnen så att den hinner tjockna till.

Enkel och god smaksättning

Denna kyckling kan man smaksätta och krydda som man vill. Jag tycker att purjolöken, paprikan och majsen ger god smak i sig, så jag kryddar bara med salt, peppar och grillkrydda. Denna rätt kan man göra i förväg om man vill och den går bra att frysa in.

» Här hittar du fler recept med kyckling

Kycklingfiléer i ugn med majs och paprika

Kycklingfiléer i ugn med majs och paprika

För: 4 personer

4 kycklingfiléer
salt, svartpeppar
2 små burkar majs (à 198g)
1 röd paprika
20 cm purjolök
3 vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
0,5 tsk grillkrydda

Tillbehör:

900g mjölig potatis

  • Tina kycklingfiléerna om de är frysta. Salta och peppra filéerna på båda sidor.
  • Slå av vattnet från majsen. Kärna ur och skär paprikan till bitar. Strimla purjolöken och skiva vitlökarna. Lägg allt i en ugnsform och fördela ut kycklingfiléerna. Slå på grädden och pudra över lite grillkrydda. Ställ in formen i 200°C i cirka 50 minuter. Tiden varierar beroende på hur stora kycklingfiléerna är. Kolla med en stektermometer – vid en innertemperatur på 70°C är kycklingen klar.
  • Skala potatisen och koka den hel tills den mjuknat, cirka 20 minuter. Slå av vattnet och krossa potatisarna (exempelvis genom att platta till dem med en potatismosare). Servera till kycklingen.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.