Kycklingrullader med majspannkaka och kronärtskockscreme

Goda majspannkakor

Jag älskar majs i alla dess former. Lustigt nog äter vi oftast majs som majskolv eller majskorn blandade i en sallad. Eftersom det inte är allt för varierat bestämde jag mig för att experimentera lite med majs. Sagt och gjort fick det bli majspannkaka. Men kan tro att en majspannkaka görs på majsmjöl, men inte i Landleys kök.

Eftersom jag ville ha riktigt mycket av den söta, goda majssmaken mixade jag majkorn och gjorde pannkakorna på. Det hela blev till smakrika, fina pannkakor där man inte behöver addera något socker. Majskornen är ju nämligen söta i sig själva.

Hur gör man rullader av kyckling?

Kycklingrullader med majspannkaka och kronärtskockscreme är en rolig och annorlunda rätt som passar att servera till festligare tillfällen. Många väljer fläsk- eller nötkött när det är fest. Men, varför inte servera fågel? Kyckling kan också varieras på roliga vis, som här i form av kycklingrullader.

Det enda man behöver göra är att skära itu kycklingfiléerna så att de blir häften så tjocka – men de måste sitta ihop på ena långsidan. Sedan fläker man ut dem och bankar dem försiktigt. Kycklingkött är väldigt fint och sprött, så går de sönder kan man lägga ett bakplåtspapper mellan kycklingen och köttklubban när man bankar. Resultatet blir riktigt gott med smakrika pannkakor och saftiga rullader.

» Fler goda recept till helg och fest hittar du här

Kycklingrullader med majspannkaka och kronärtskockscreme

För: 4 personer

Kycklingrullader med majspannkaka och kronärtskockscreme

Kronärtkockscreme:

1 burk kronärtskockshjärtan
1 msk olja
1 dl creme fraiche
1 msk ajvar
salt, peppar, oregano, timjan

Kycklingrullader:

1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
3 cm spansk peppar
2 dl hackad bladspenat
1 dl vitt vin
150g fetaost
4 kycklingfiléer
salt, peppar
1 burk hela champinjoner

Majspannkaka:

300g majs på burk (1 stor burk)
1 dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 ägg
salt, peppar

1. Mixa kronärtskockshjärtan med olja i en mixer. Rör ihop med creme fraiche, ajvar och kryddor. Ställ svalt.

2. Mixa majsen till en slät smet. Vispa ihop majssmeten med ägg, mjöl, mjölk och kryddor. Hetta upp en stekpanna med smör och häll upp smet för en pannkaka. Ta inte för tjockt laget, för då är de svåra att vända, ta dock så pass mycket att det blir ett täckande lager. Stek majspannkakorna gyllenbruna på båda sidorna.

3. Fräs upp pressad vitlök med smör i en stekpanna. Lägg i hackad gul lök och chili och låt löken mjukna. Ha ner spenaten och det vita vinet. Låt blandningen fräsas torrt under cirka 10 minuter. Låt svalna.

4. Skär uti kycklingfiléerna på höjden men låt dem sitta ihop på ena långsidan så de kan fläkas ut som en fjäril. Banka försiktigt ut kycklingfiléerna med en köttklubba. Går de sönder kan man lägga ett bakplåtspapper mellan kycklingen och köttklubban när man bankar.

5. Smula fetaosten och blanda med den svalnade spenatröran. Lägg upp kycklingfiléerna med den ituskurna sidan uppåt. Lägg ut röran i ena änden av kycklingfiléerna och rulla ihop. Fäst eventuellt med en tandpetare. Genomstek rulladerna i smör. Häll av vattnet av champinjonerna och lägg i dessa i pannan mot slutet av rulladernas stektid. Krydda champinjonerna med lite vitlökspulver och salt. Servera tillsammans med en sallad.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.