Kycklingsallad med fetaost, nektariner och kikärtor

Enkel sommarsallad med kyckling

De senaste dagarna har väldigt varma – extremt varma. Då har vi passar på att äta lite lättare mat. ”Lättare” då den både är lättlagad samt lite lättare att äta utan en massa tunga såser och tillbehör. När det är så här varmt är man ofta inte så hungrig och då kan det vara gott med en god sallad.

Denna kycklingsallad med fetaost, nektariner och kikärtor är en riktig sommarsallad som serveras som en hel rätt. Den kan med fördel förberedas och kan serveras kall eller ljummen. Jag äter den helst när kycklingen är lite halvljummen. Vill du laga den i förväg och servera kycklingen halvljummen kan du lägga den grillade kycklingen separat och sedan värma den hastigt i micron innan du skivar upp den.

Perfekt mat när det är varmt

Innehåller kan så klart varieras, och är det något man inte gillar tar man bort och lägger till något annat. Jag använder sallad och sockerärtor från egna odlingarna. Dessutom hade jag några nektariner i kylen som med sin sötma passar bra till kycklingens sälta. De piggar också upp salladen och passar bra till de övriga ingredienserna. Jag hade två i paket fetaost på 100 gram, men den vanligare storleken på 150 gram går så klart också bra att ta. Utöver det har jag i rödlök för lite karaktär och sting, tomat och kikärtor för extra matighet. Sedan är middagen klar!

» Här hittar du fler recept på goda sallader

Kycklingsallad med fetaost, nektariner och kikärtor

Kycklingsallad med fetaost, nektariner och kikärtor

För: 4 personer

100g sockerärtor
2 stjälkar blekselleri
1/2 rödlök
1 stor tomat
2 nektariner
1 burk kokta kikärtor (400g)
1 huvud sallad, ex romansallad
200g fetaost

3 kycklingfiléer
salt, peppar, grillkrydda

  • Snoppa och strimla sockerärtorna på längden. Skiva sellerin. Hacka lök och tärna tomat. Skär nektarinerna till klyftor.
  • Skölj av kikärtorna och salladen. Skär salladen till mindre bitar. Blanda allt i en skål tillsammans med smulad fetaost.
  • Halvera kycklingfiléerna och grilla dem till en innertemperatur på 70°C. Salta, peppra och pudra över grillkrydda under grillningen. Skiva kycklingen och blanda ner i salladen.
Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.