Kycklingsoppa med citron

Recept på värmande kycklingsoppa

Soppa är gott och passar bra oavsett årstid. Denna kycklingsoppa med citron får ett härligt lyft just tack vare citronen som gör den både fräsch och god. Tränar du eller vill äta lite mer hälsomedvetet är detta ett bra alternativ eftersom kyckling är ett magert och ”leant” kött. Tillsammans med grönsakerna som kokas me di soppan behålls också vitaminer och smakämnen. I vanlig ordning är den helt glutenfri och gör att den passar till fler. Vill du ha den lått väljer du en lättare creme fraiche, dock blir den godast med vanlig creme fraiche. Dessutom är det bättre att äta riktiga produkter än magert bjäfs.

» Fler recept på enkla soppor hittar du här

Kycklingsoppa med citron

För: 4 personer

Kycklingsoppa med citron

3 kycklingfiléer
1 citron
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
1 liter vatten
2 msk kycklingfond
2 stora morötter
100g fänkål
1 broccolihuvud (250g)
1 msk balsamvinäger
2 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
salt, peppar, persilja, rökt paprikapulver

1. Tina och dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Smält smör i en stekpanna och genomstek kycklingbitarna tillsammans med kryddor och pressad citronsaft från halva citronen.

2. Hacka gul lök och låt den mjukna i en kastrull tillsammans med smör, vitlök och sambal oelek. Slå sedan på vatten och kycklingfond.

3. Ha ner kycklingen samt hackade morötter, broccolibuketter och fänkål i kastrullen. Rör ner balsamvinäger, tomatpuré och saften från resten av citronen. Låt puttra cirka 15 minuter under lock. Avsluta med att röra ner creme fraichen.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.