Nektarin- och kycklingspett med sweet chili

Spett till buffé och fest

Dessa kycklingspett med nektariner och sweet chili är enkla att laga och kan med fördel förberedas. Det enda du behöver göra är att försteka kycklingen och trä upp den och nektarinbitar på spetten. Lägg spetten i en ugnsform och ställ sedan in i kylen. Därefter kan man ställa in formen i ugnen precis innan gästerna kommer och det är dags att äta. Använd gärna hemmagjord sweet chilisås till dina spett.

I ugn eller på grillen

Dessa spett kan även lagas på grillen vilket är perfekt på sommaren. Då behöver du inte försteka spetten utan tillaga dem helt på grillen. Pensla med såsen på slutet så den inte bränns. Laga en stor omgång och servera till buffén. Eller varför inte som middag med kokt ris till? Trä upp mer kyckling och nektariner på varje spett och servera med en enkel sås. Träspett har en tendens att brinna upp på grillen så ett tips är att byta mot spett i metall.

» Här hittar du fler goda bufférecept

Kycklingspett med nektariner och sweet chili

Ca 30 spett

Nektarin- och kycklingspett med sweet chili

2 kycklingfiléer
5 msk sweet chilisås
salt, peppar
1 msk hickorysås
2 nektariner
träspett

1. Ansa kycklingfiléerna och skär till lagom stora munsbitar. Hetta upp en panna med smör. Lägg i kycklingbitarna och vänd runt dem så att alla sidor får stekyta. Häll sedan på 3 msk sweet chilisås och hickorysåsen. Salta och peppra. Stek kycklingen nästan klar (max 10 minuter). Låt sedan svalna.

2. Skär nektarinerna i klyftor och bryt loss från kärnorna. Dela varje klyfta på hälften.

3. Har du långa träspett kan dessa med fördel delas på mitten i två. Trä på kycklingen och sedan nektarinbiten. Pensla på extra sweet chilisås.

4. Lägg allt i en form och sätt in i ugnen i 250°C i ca 10 minuter.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.