Kycklingspett med sweet chili och mango

Enkla kycklingspett till fest och buffé

Bjud på goda kycklingspett med sweet chili och mango. Dessa spett är enkla att tillaga – antingen i ugn eller på grillen. De är också smidiga att förbereda; antingen tillagar du spetten helt innan gästerna kommer, eller så arrangerar du kycklingen på spetten, penslar med glazen och lägger i kylen. När gästerna kommer är det bara att plocka fram spetten och tillaga dem – förslagsvis minglandes vid grillen. Har man grillkunniga gäster kan man till och med överlåta grillandet åt dem.

Sommaren är en utmärkt säsong att bjuda in vännerna och äta god mat tillsammans. Satsa på goda sallader, röror, pajer och spett så blir det en succé. Buffémat är härlig just på det viset eftersom man kan ta vad man vill och kunna njuta av en massa olika smaker..

» Här hittar du fler recept som passar till buffé

Sötsyrliga kycklingspett

Kycklingspett med sweet chili och mango

Cirka 20 spett

1 kg kycklingfilé
1/2 citron
1 mango
2 msk sweet chili
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
träspett

1. Tina kycklingen och dela sedan till smalare remsor. Blötlägg träspetten i ca 30 minuter.

2. Skala mangon och skär loss den ifrån kärnan och i mindre bitar. Lägg dessa i en skål tillsammans med sweet chili, pressad citron och vitlök samt olivolja och kryddor och kör till en slät smet med mixerstav.

3. Lägg ut bakplåtspapper på en plåt. Stick in ett träspett i varje kycklingbit och pensla varje bit med såsen. Lägg ut på kycklingspetten på bakplåtspappret och ställ in i ugn i 225° i ca 20-30 minuter. Dessa går också bra att grilla.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.