Goda Wraps fyllda med Kyckling

Mat till bilen och till picknicken

Lunch, picknick eller resemat. Oavsett vad syftet är så är dessa lättlagade wraps smidiga att göra och är smidiga att ha med sig. Ska man ut och åka med bilen är det bara att packa en kylbag med dessa samt lite kaffe och vatten. Till picknicken eller till lunchen är det också utmärkta då man slipper pillra med en massa saker på plats.

Goda tortillawraps

Tortillabröden som dessa goda wraps fyllda med kyckling slås in i håller ihop bra och gör att man slipper slabb. Vill man dock hellre ha exempelvis tunnbröd är det bara att byta. Kycklingen kryddas med en av mina favoritprodukter i köket när det ska gå snabbt – flingsalt med citron från Falksalt. Jag har hela uppsättningen med olika smaker och tycker det är perfekt när man inte orkar hålla på med en massa extra ingredienser.

Goda Wraps fyllda med Kyckling

För: 4 personer

Kycklingwraps

Kyckling:

2 kycklingfiléer
citronsalt, rökt paprikapulver
salt, peppar

Röra:

1 morot
1 burk kikärtor
0,5 dl kapris
0,5 dl skivad oliver
1 salladslök
1 vitlöksklyfta
1,5 dl creme fraiche
timjan, oregano, paprikapulver
salt, peppar

Övrigt:

krispsallad
tortillabröd

1. Hetta upp en panna med smör och stek kycklingfiléerna tillsammans med kryddor. Låt svalna en aning och trasa sedan med en gaffel.

2. Riv moroten på de stora hålen på ett rivjärn. Blanda med sköljda kikärtor och kapris samt skivade oliver och salladslök. Pressa i en vitlöksklyfta och blanda med creme fraiche och kycklingen. Smaka av med kryddor.

3. Lägg ut ett salladsblad på ett tortillabröd och klicka upp röran. Vik ihop och paketera i aluminiumfolie.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.