Lakritskorv och citrusdoftande spenatpaj med solrosfrön

Recept med lakrits

Lakrits är en rolig smaksättare som inte bara passar i desserter och sötsaker. Lakrits passar faktiskt till mångas förvåningen även i huvudrätter och förrätter.

Annorlunda middag

Varför inte ge korven en extra knuff av lakrits och servera med en härlig spenatpaj med citrustoner. De rostade fröna på toppen tillför perfekt knaprighet och gör vardagsmaten till en riktig fest. Lakritskorv och citrusdoftande spenatpaj med solrosfrön är et annorlunda och roligt vardagsrecept som gör vem som helst glad.

» Fler recept med lakrits hittar du här

Lakritskorv och citrusdoftande spenatpaj med solrosfrön

För: 4 personer
Temperatur: 225°C

Lakritskorv med citrusdoftande spenatpaj och solrosfrön

Spenatpaj:

2 vitlöksklyftor
600g fryst spenat
1 dl vitt vin
15 cm purjolök
3 ägg
1,5 dl grädde
200g fetaost
salt, peppar, oregano
1 rulle smördeg
1 lime
2 dl solrosfrön

Lakritglaze:

3 tsk hickorysås
1 tsk balsamvinäger
0,5 msk olivolja
2 krm lakritspulver
salt, vitpeppar
1 paket korv, exempelvis av Quorn

1. Hetta upp en stekpanna med smör och pressa i vitlök. Tina spenaten, ha ner den i pannan och låt fräsa några minuter. Häll på vinet, ha ner strimlad purjolök och kryddor. Fräs spenaten till vätskan börjar försvinna (ca 5 min).

2. Smörj en ugnsfast pajform med olja och platta ut smördegen i den. Förgrädda skalet i 225° i 5 minuter.

3. Vispa ihop ägg, grädde och smulad fetaost. Vänd ner spenaten i äggstanningen och rör ihop. Slå i fyllningen i pajskalet och grädda i 225°C i 30 minuter. Tag ut pajen och pressa limesaft över.

4. Hetta upp en panna med lite olja och rosta solrosfröna i den tillsammans med lite salt. Strössla sedan de rostade fröna över pajen.

5. Rör ihop ingredienserna till glazen. Stek korvarna och pensla under tiden med glazen.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.