Landleys bästa festrätter att servera till nyårsafton och fest
Här om dagen satt jag och funderade över vad vi skulle laga på nyårsafton. Då slogs jag av hur många recept jag har här i bloggen som faktiskt passar just till det. Å andra sidan är det kanske inte så konstigt eftersom jag haft bloggen i 10 år (japp, i år är det 10-årsjubiléum) och det finns över 2.200 recept. Tvåtusentvåhundra! Det är ganska mycket som har producerats på en person. Jisses vad vi äter…
Men skämt åsido finns det efter 10 år en hel del att välja och vraka bland. Och visst äter vi festligt så fort tillfället ges. Hur som helst tyckte jag det var dags att sätta ihop denna post med Landleys bästa festrätter att servera till nyårsafton och fest. Japp, Landley det är ju jag och här är mina bästa festrecept. Här har jag valt ut tre recept med fisk, sex recept med vego, nio kött-recept och tre recept med kyckling. Alla nyårsrecept i bloggen hittar du här.
Enkla och festliga recept
Alla recepten är på festliga huvudrätter som ändå är enkla att göra men som trots det är festliga att bjuda på. När allt kommer till kritan måste man inte göra det så svårt för sig. Flera av dem kan man också förbereda delar av, eller helt och hållet. Det är smidigt om man ska ha gäster som man vill hinna umgås med.
Festrätter med fisk
-
Torskrygg i ugn med bacon, soltorkade tomater och krossad potatis -
Lax med potatispuré, bacon och kapris -
Laxsida med basilikaolja, puylinser och limecreme
Festrätter med kött
-
Ciderfräst fläskfilé med potatisgratäng och kantareller -
Lammrostbiff med potatismynt och svartkålssallad -
Rådjursfilé med kantareller, svartkål, rotselleripuré och rödvinssås -
Fylld ryggbiff med rotselleripuré och rödvinssås -
Lammstek med vitlök och rosmarin, rotselleripuré och nötcrunch -
Bakad fläsksida med knaprig svål, palsternackspuré, syltade rödlökshjärtan och hasselnötter -
Fikonfylld fläskkarré med getostbakelse och höstsvamp -
Oxfilé med potatiskaka, konjakssås och sparris -
Plankstek med oxfilé och pommes duchesse
Vegetariska festrätter (lakto-ovo)
-
Ugnsrostad blomkål med krämig risotto, smörstekt svamp och picklad rödlök -
Smörbakade morötter med len rotselleripuré, linser och svartkål -
Bakad spetskål med rotselleripuré och linser -
Ugnsbakad rödbeta med rotselleripuré, getost och mandel -
Ugnsbakad rotselleri med pumpapuré, rostad mandel och smörstekt svartkål -
Bakad butternutpumpa med pesto, fetaost och ris
Festrätter med kyckling
-
Kyckling med sötpotatispuré och linsröra -
Fyllda kycklinglårfiléer i ugn med rotselleripuré och calvadossås -
Kycklingfiléer i ugn med krossad potatis och gräddsås

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.