Äntligen dags för husman

Så fort hösten tar vid efter sommaren blir jag och sambon sugna på husmanskost. Ibland blir det något helt nytt och däremellan dammar vi av en gammal klassiker. Husman blir det i alla fall en hel del av, så därför samlade jag ihop mina godaste recept på husmanskost som jag har här i bloggen. Husman är trots allt både värmande och gott och passar fint när det är kallt och ruggigt ute. Den här typen av mat är relativt lättlagad och gör en på gott humör. Det låter kanske lite löjligt, men jag blir i alla fall glad och nöjd av sån här mat.

Madeleine Landley med grytaPå våren och sommaren brukar vi grilla och äta ute. Då passar det med lättare mat och mat som kan lagas utomhus. På vinterhalvåret blir det istället mat som lagas i ugn eller gryta. Och på tal om grytor… Du har väl inte missat min kokbok Grytor – lättlagat till vardag och helg [affiliatelänk] som kom ut i början av september? Det här är min första kokbok som är laddad med massor av smarriga recept på olika grytor. Nedan bjuder jag i alla fall på mina godaste recept på husmanskost, plus sex lite lyxigare recept på husman. Vill du ha ännu fler recept på husmanskost finns de här.

Landleys godaste recept på husmanskost

Lite lyxigare husmanskost

Landleys godaste recept på husmanskost


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.