Länkkärlek 620x415

Jag minns tiden då jag precis hade börjat blogga. Jag hade sett hur folk höll på och länkade hej vilt och kunde inte förstå varför i hela världen varför man ville leda bort folk från sin egen sajt till en annan. Tänk så jag hade missförstått det hela.

Ju mer jag bloggade, ju mer intresserad blev jag, och ju mer lärde jag mig. Nu ska jag berätta varför det inte handlar om att ”råka” leda bort någon från sin sajt, utan varför man länkar till varandra och varför länkkärlek är så fint.

1. Vett och etikett.

Först och främst, lånar man av någon berättar man av vem. Har man inspirerats av någon tycker jag också att man kan länka. Då blir folk glada, kanske spanar in din blogg och länkar tillbaka. Hela grundtanken med webben var just att hyperlänka bilder och text till en relaterad text eller bild på ett annat ställe (eller samma server).

Det finns ett känt uttryck som lyder ”bemöt andra som du själv vill bli bemött”. Det uttrycket passar bra in här. Länkar du till någon finns det stor chans att denna länkar tillbaka.

2. Hjälp dina läsare.

Att länka handlar till viss det om användbarhet (usability). Har du till exempel skrivit om en person eller en produkt kan du lika gärna länka till den direkt. Då slipper dina besökare själva leta – utan att kanske kanske ens hitta. Försök alltså att hjälpa dina läsare så mycket det går, då upplevs din blogg som välarbetad och bra.

3. Öka antalet besökare.

Det finns massor av sätt att öka trafiken till din webbplats. Att länka till andra är ett av dem. De flesta länkarna till din webbplats ökar gradvis då fler och fler användare hittar till den via sökningar och därefter länkar till den. Detta blir sökmotorerna uppärksamma på. Syns du så finns du!

Vill du läsa mer om länkkärlek, spana in min kampanj.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.