Fisk och kött är faktiskt riktigt gott ihop. Nu talar vi inte om att lägga en stor stek på fisken, utan snarare exempelvis en tunn skiva lufttorkad skinka eller salami på. Tunna skivor funkar bra och ger en lite rökig ton åt fisken. Dessutom är det ett perfekt sätt att lura den värsta fiskhataren. Då man inte använder sig av långa strimlor (som t ex bacon eller serrano) så kan det vara lite knepigt att få köttet att sitta kvar, då passar det utmärkt att blanda i köttet i ett tillbehör – som i denna rätt där man strösslar lite svamp och bresaola vid sidan om. Jättegott.

För 2 personer:

Bönsallad med feta:
1/2 röd lök
1 vitlöksklyfta
125g fetaost
1 burk stora, vita bönor
1 burk kidneybönor
2 avocado
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
2 msk hackad bladpersilja
salt, peppar, oregano, timjan

Ostfyllda spetspaprikor:
125g ricotta
100g chevréost
1 msk rivet citronskal
1 msk hackad mandel
1 msk färsk, hackad mynta
1 tsk färsk, hackad oregano
1 tsk färsk, hackad timjan
1 tsk olivolja
2 röda spetspaprikor
flingsalt, peppar

Lax:
2 laxfiléer
1 tsk skånsk senap
1 tsk sambal oelek
salt, peppar, oregano, timjan

1 dl stekt svamp
40g breasola

1. Skär bort skalet på getosten och rör ihop ricotta, rivet citronskal, hackade örter och mandel samt salt och peppar.

2. Skär bort toppfästet på paprikorna och kärna ur dem. Fyll paprikorna med oströran.

3. Hetta upp ugnen till 250°, lägg paprikorna på en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla olja över och strössla flingsalt. Ställ in i ca 25 minuter.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.