Lax med stekt potatis och avocado

Enkel sommarmat med lax

Ibland är det onödigt att krångla till middagsmaten. Efter en hård dag kan det vara skönt att inte behöva hålla på att trixa utan bara svänga ihop något enkelt, men för det lika gott. Min sambo är duktig nog att lyfta skrot varje dag, själv springer eller cyklar jag. Då kan det vara bra att fylla på reserverna med en god och nyttig middag – och förstås smakrik.

Det här är lite av en ”man tager vad man haver-rätt”, dock är den himla god precis som den är. Här samsas stekt potatis med stekt lax, avocado, lök och creme fraiche. Det blir verkligen hur gott som helst och går enkelt att svänga ihop. Har du redan kokt potatis som ligger och skräpar steker du bara den.

» Fler goda recept med lax hittar du här

Lax med stekt potatis och avocado

För: 4 personer

Lax med stekt potatis och avocado

500g kokt potatis
2 avocados
1/2 röd lök
1 knippe färsk dill
1 knippe gräslök
4 msk creme fraiche
4 salladsblad

4 styckfrysta laxfiléer
1/2 lime
salt, peppar, vitlökspulver, chilipulver

1. Koka potatisen eller tag redan färdigkokt. Dela potatisarna till mindre bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek potatisen med salt och peppar till den får fin yta.

2. Skiva upp acovado och hacka röd lök. Klipp dill och gräslök.

3. Tina laxen och pressa över lime och krydda. Stek i stekpanna. Servera med ett salladsblad och en klick creme fraiche.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.