Räkmacka med lax och dillcreme

Enkel sommarmat till middag

Ibland är det skönt att gör något enkelt till middag, som exemeplvis denna räkmacka med lax och dillcreme. Hur avancerad den ska vara väljer man själv. Vill man bara ha räkor på den tar man det och vice versa. Dock blir den lyxig och god med både och. Tillsammans med den goda dillcremen får den ett gott luft med lite syrlighet från citronen.

Denna smörgås är en favorit under sommaren då det inte kräver en massa tillagning. Extra fint sitter den med ett glas rosé i kvällssolen så man verkligen känner att det är sommar. Enkelt och smidigt!

» Fler sommarrecept hittar du här

Räkmacka med lax och dillcreme

För: 4 personer

Smörgås:
4 brödskivor av valfri sort
4 ägg
2 paket kallrökt lax
1 kg frysta räkor
1 röd lök
4 stora salladsblad
1/2 citron
1 tomat
10cm gurka
1 röd paprika

Syrlig dillcreme:
2 msk majonäs
4 msk creme fraiche
1 msk färsk dill
1 tsk citronsaft
salt, peppar, oregano

1. Lägg ut brödet på en talltik. Skölj salladen och fördela ut över brödskivorna. Skiva gurka, tomat och paprika och fördela ut på salladen.

2. Koka äggen och skiva i en äggskivare. Fördela ut ägg och lax ovanpå grönsakerna,

3. Rör ihop majonäs och crème fraîche tillsammans med citronsaft, färsk dill och kryddor. Ringla över smörgåsen.

4. Skala räkorna och hacka röd lök. Strössla ut ovanpå såsen. Avsluta med att salta och peppra samt dekorera med citronklyftor.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.