Det finns vissa maträtter som är riktig sommarmat. Ta potatissallad till exempel, och så lite kallskuret till det. Sen saknas det bara lite rosé och sol. Här kommer en rätt som passar utmärkt att käka på fredagskvällen. Just med ett glas rosé i kvällssolen.

Fransk potatissallad:
1 kg nypotatis
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, oregano, timjan

Fisk/kött:
soltorkade tomater
färsk pepparrot
rostbiff och/eller kallrökt lax
salt och peppar

Senapssås:
2 msk skånsk senap
1 msk vanlig senap
1 dl kapris
2 krm socker
1 äggula
2 msk vatten
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk olivolja
2 msk creme fraiche
salt, peppar
en dutt med chilipulver

Sallad:
200 g blandad sallad (ex. rucola, maché och krispsallad)
1 tomat

1. Blanda ihop olja och vinäger med kryddor i en stor skål. Koka potatisen och dela i fyra. Vänd ner potatisen i skålen.

2. Vispa ihop alla ingredienserna till såsen. Smaka av med socker och kryddor.

3. Lägg ut köttet och lägg en soltorkad tomat i ena änden och riv över lite pepparrot. Salta och peppra. Rulla ihop till en rulle med tomaten längst in.

4. Skölj sallad och tärna i tomat.

5. Servera allt med ett svalt glas rosé i sommarsolen.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.