Lax i ugn är ju så bra
Lax i ugn är himla bra att göra. Varför? Först och främst blir laxen väldigt god när den får bakas med jämn värme runt om från alla håll. Dessutom behöver man inte stå och sköta den – det är bara att ställa in och sedan ta ut när timern piper. Jag gillar den här typen av mat eftersom man då kan fixa de övriga ingredienserna.
Hälsosam vardagsmat a’la Gi
Den här rätten är helt glutenfri och passar för den som äter enligt gi-metoden. Salladen är fylld av vitaminer, fibrer och protein som är bra att få i sig och tillsammans med den kanongoda såsen blir det en riktigt bra rätt som passar både både som vardagsmat och till helg. Just såsen är en av mina favoriter då den smakar lite som chips med Sour Cream and Onion.
Godaste dillsåsen
Jag funderade länge på hur man kunde få så otroligt god smak på det hela. Vid ett tillfälle blandade jag till och med en sås med dipen med samma namn – det var ju liksom så gott. Nu har jag i alla fall kommit på vad det är som gör den så god, och hemligheten, som är den näst sista ingrediensen i såsreceptet, hittar du nedan.
Lax i ugn med rucola, feta och larvigt god dillsås
Lax i ugn med rucola och feta:
4 styckfrysta laxfiléer
150g fetaost
45g rucola
3 msk rapsolja
salt, peppar, rökt paprikapulver
Lins och bönsallad:
2 dl puylinser
2 små morötter
250g sockerärtor
1 liten burk majs (140g)
1 burk kidneybönor (400g)
1 dl pumpafrön
4 msk balsamvinäger
0,5 dl olivolja
salt, peppar
Dillsås:
2 dl creme fraiche
3 msk torkad dill
1 tsk lökpulver
salt, peppar
1. Ringla smör i botten av en ugnsfast form. Lägg ut laxfiléerna och krydda. Finhacka rucolan. Smula över fetaost och strössla över den hackade rucolan. Ringla över olja på rucolan och ställ in i 200° i 15-20 minuter.
2. Sjud puylinserna i saltat vatten i 20 minuter. Flaga morötterna med en potatisskalare. Blanda linser och morotsflagor med sockerärtor, majs, sköljda kidneybönor och pumpafrön. Ringla över balsamvinäger, olivolja och smaka av med kryddor.
3. Blanda creme fraiche med dill, lökpulver, salt och peppar.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.
Vilka fantastiskt bra recept du har på din blogg! Tack för att du bjuder på din kunskap till oss alla!
I dag har jag gjort denna rätt. Fick dock inte tag på puylinser, trots att jag for till stans fyra största butiker i min linsjakt ;) Det blev bra med belugalinser också.
Hej Eva.
Stort tack :)
Jag har också haft lite problem att hitta pyulinser i butik. Det hela slutade faktiskt med att jag drog en beställning på 6 kilo från Råvarubutiken. Nu kan man säga att jag ha linser ett tag framöver :D Det funkar som sagt bra att byta mot beluga eftersom de har samma egenskaper. Jag såg också här om veckan att Hemköp börjat sälja puylinser igen under namnet Melerade linser.
Mvh
Madeleine
Rakt upp i vår gata, som man säger. Perfekt snabbmat, den allra bästa faktiskt. Och en dillsås som är löjligt enkel ska man aldrig förakta, dill är något man inte kan överdosera.