Laxfyllda pitabröd med ägg, mango och kaprissås

Det finns mycket gott som man kan stoppa i ett pitabröd. Lite sallad, en god sås och sen egentligen vad som helst. Vi använde oss av varmrökt lax den här gången och det blev jättegott. I kombination med söt mango och en syrlig sås blev det en perfekt fredagsmiddag.

För: 4 personer

Kaprissås:
1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
2 msk kapris
1 msk citronsaft
salt, peppar, oregano

500g varmrökt lax
4 ägg
1 tomat
1 mango
4 blad isbergssallad
8 pitabröd

1. Hetta upp smör och vitlökssås i en kastrull. Låt puttra på svag värme i ca 1/2 minut. Ha ner den värmda vitlöken i en skål och rör ihop med creme fraiche, citronsaft, sambal, kapris och kryddor.

2. Finfördela laxen och ta bort alla ben. Koka äggen hårdkokta och tärna dessa. Rör ihop äggen och laxen.

3. Skala mangon, tärna den samt tomaterna och blanda ihop.

4. Fukta pitabröden genom att stryka vatten på båda sidorna. Lägg in i 175° i någon minut. Servera med sallad och de olika rörorna och såsen.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.