Laxrullar med äpple och senap

Enkla aptitretare

Ska man ha kött till huvudrätt kan det vara gott att reta smaklökarna med fisk till förrätt – eller varför inte som mingelmat till välkomstdrinken? På så vis får man en varierad middag med olika inslag. Dessa enkla små aptitretare passar utmärkt att rulla ihop innan gästerna kommer.

Recept med lax

Rör ihop fyllningen, bred på laxen, rulla ihop och skär till så det blir lagom stora munsbitar. In i kylen och sedan är det klart att plocka fram när gästerna kommer. Servera gärna med ett glas mousserande vin eller varför inte stilla vitt vin. Ett enklare tilltugg än så här får man nästan leta efter. Självklart kan man variera mellan kallrökt och varmrökt lax om man vill. Det är även gott att rulla in i rostbiff om man så vill.

» Fler recept med lax som aptitretare hittar du här.

Laxrullar med äpple och senap

För: 4 personer

Laxrullar med äpple och senap

1/2 rött äpple
1 tsk riven pepparrot
1 msk kapris
1 tsk skånsk senap
3 msk creme fraiche
100g kallrökt lax
salt, peppar

1. Riv äpple och pepparrot på ett rivjärn. Hacka kapris och blanda med äpple och senap. Blanda med crème fraîche och smaka av med kryddor

2. Bred ut laxskivorna och bred på krämen. Rulla ihop och skär till lagom höga stubbar. Ställ svalt.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.