Laxrullar med trattkantareller, pepparrotsost och smörgåskrasse

Enkel aptitretare till fördrinken

Senaste tillfället då jag bjöd på dessa goda aptitretare var jag förstås tvungen att kolla vad gästerna tyckte. Efter en snabb omröstning blev dessa laxsnurror en av favoriterna bland de andra förrätterna. Pepparrot i kombination med lax är verkligen en utmärkt kombination. Trattkantareller har däremot en ganska stark smak som lätt kan ta över, men trots det funkar även det bra tillsammans med laxen – även den som är smakrik. Har man inte tillgång till trattkantareller så kan man ta vilken sorts svamp som helst, exempelvis shiitake eller champinjoner. Dessa små aptitretare är verkligen enkla att ”snurra” ihop innan festen. Servera som plock till fördrinken eller bubblet så håller sig gästerna lugna ett tag fram till middagen.

Laxrullar med trattkantareller och pepparrot

Ca 30 små rullar (för ca 10 personer som plock)

200g kallrökt lax
100g stekta trattkantareller
125g pepparrotsost
1 ask smörgåskrasse
salt, peppar

1. Stek trattkantarellerna i smör med salt, peppar och en pressad vitlöksklyfta. Låt all vätska reduceras, stek torrt till svamparna börjar knäppa lite, då är de klara. Tag av och låt svalna.

2. Rör ihop pepparrotsosten med svampen och smaka av med kryddor och krasse. Spara lite av krassen till att klippa över som dekoration.

3. Lägg ut varje laxskiva separat. Klicka ut en sträng med oströra och rulla sedan ihop laxen till en lång rulle. Låt ligga svalt ett par timmar, tag sedan ut och skär till lagom stora munsbitar. Dekorera med lite klipp krasse.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.