Laxsnittar med Philadelphia

Lyxiga aptitretare

Personligen är jag väldigt svag för kombinationen färskost och Lax – det är ju så gott ihop och blir krämigt och smakrikt. Dessa enkla snittar passar bra att servera vid midsommar, till glöggmingel vid jul eller som helt vanlig plockmat. Man kan förstås också servera dem som en liten aptitretare till nyår tillsammans med ett glas champagne. Jo, för visst kan man dricka vin både till sill och lax. Här hittar du goda tips på vad man man väljer för vin till maten.

Perfekt mingelmat till nyår

Visst är det ändå smidigt med mat som går lätt att laga. Dessa fina snittar är lätta att göra och brukar gå åt i en rasande fart. Smidigt är att röran kan göras i förväg. Sedan när gästerna har anlänt klickar man upp röran och serverar. Knepet är just att inte klicka upp röran för långt i förväg, då blir nämligen Finn Crispen mjuk. Man kan förstås använda vilket bröd man vill, men ett mörkt rågbröd blir nästan godast. Receptet på ett lyckat mingel hittar du nedan.

Laxsnittar med färskost

Cirka 25 snittar

Laxsnittar med Philadelphia

2 ägg
200g kallrökt lax
0,5 dl creme fraiche (34%)
1 dl färskost, ex Philadelphia
1 tsk citronsaft
1/2 schalottenlök
8 skivor mörkt bröd eller Finn Crisp
salt, peppar
färsk dill

1. Koka äggen.

2. Strimla lax och hacka schalottenlök samt de kokta äggen. Rör ihop med citronsaft, kryddor och crème fraîche.

3. Skär till brödet till lagom munsbitar. Klicka ut laxröran och dekorera med en dillkvist på toppen.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.