Enkla aptitretare till påsk och midsommar

Tycker ni som jag att man ska ta alla tillfällen i akt att fira? Då har du hamnat rätt. Dessa enkla snittar kan vem som helst fixa ihop i en handvändning. De passar lika bra till midsommar med ett glas kylt bubbel, såväl som till jul med ett glas varm glögg. Eller varför inte till påsk? Både lax och ägg hör ju påsken till, så dessa blir kanon till påskbuffén eller som tilltugg till påskbubblet.

Tilltugg med lax

Påsken är min favorithögtid. Då kan man ta det lugnt och njuta av god mat. Ofta ligger våren för dörren – och det får det att spritta lite extra i kroppen. Det fina med påsken är att man inte behöver laga en stor middag, det går precis lika bra med lite plockmat med ägg, lax, sill och kyckling. Jag gillar också att grilla lamm eftersom det hör påsken till.

Enkelt till buffé och fördrink

De här snittarna är i alla fall enkla att göra och är helt glutenfria. Gör den i förväg och förvara i kylen fram till gästerna kommer. Sedan är det bara att plocka fram och dekorera med en dillkvist.

» Fler recept på aptitretare hittar du här. Missa heller inte denna goda påskpaj med kyckling och ägghalvor. Frågan är vilket som först?

Laxsnurror med färskost, senap och ägg

Ca 25-30 stycken

Laxsnurror med färskost, senap och ägg

1 ägg
1/2 gul lök
1 msk dill, färsk
1/4 citron
1 tsk senap
150g Philadelphia
200g kallrökt lax

1. Hacka ett hårdkokt ägg samt gul lök. Klipp dill och riv skalet från en halv citron. Blanda ihop senap och färskost med dill och citronskal. Vänd ner lök och ägg i röran.

2. Klicka ut röran på varje laxbit och rulla ihop dem som rulltårtor. Skär till lagom breda bitar så det blir som små liggande hjul. Dekorera med lite dill.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.